קינוח על בטוח: קרם קרמל - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוח על בטוח: קרם קרמל

מחפשים מתכון שתמיד עובד? קרם הקרמל הזה הוא הצלחה בטוחה

תגובות
קרם קרמל
תומר אפלבאום

קרם הקרמל הוא אחד מהקינוחים המזוהים ביותר עם גילה (אותה אחת שהעבירה לי גם את המתכון של הסמיפרדו אוראו המושחת). מניסיון, הקינוח הזה הוא ממש "ללכת על בטוח": לא משנה מי הסועדים, תמיד יהיו קונים שיתענגו על מרקמו וילקקו את שאריות הקרמל הנוזלי מהצלחת. למנה גם ערך מוסף נפלא שניתן (ואף רצוי) להכינה כמה ימים לפני הגשתה, מה שמוריד לחץ מיום האירוח, שתמיד עמוס.

אחרי הפעם הראשונה שהגשתי את קרם הקרמל לחבריי, הבנתי כי כל אחד זיהה אותו בשם אחר: פלאן, פודינג דה לצ'ה או קרם קרמל. בין אם תבחרו בשם הדרום אמריקאי, הספרדי או האירופאי  של הקינוח, הכלה היא אותה כלה, והיא אטרקטיבית במיוחד.

לפני שנתחיל, אספר לכם את גישתי לעניין קרמול הסוכר: להתעסק בסוכר כמה שפחות במהלך קרמולו. כלומר, אני מפזרת אותו בשכבה אחת בתחתית המחבת/סיר ומדי פעם מנערת/מנענעת קלות את המחבת/סיר, אך איני מערבבת. בכל מקרה אני ממליצה לא לעזוב את הסוכר לרגע במהלך קרמולו ולעקוב מקרוב כך שלא יישרף.

שימו לב לרשימת החומרים הקומפקטית והזמינה שלפניכם - תוציאו את הביצים והחלב מהמקרר ובואו נתחיל.

חומרים:

קרם קרמל
תומר אפלבאום

לקרם:

6 ביצים + 2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

4 כוסות חלב 3%

1/2 כפית משחת וניל או 1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

לקרמל:

1 כוס סוכר

כלים: תבנית פיירקס זכוכית עגולה ועמוקה (בדומה לתבנית של פאי/פשטידה), תבנית תנור בעלת דפנות.

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.

בסיר או מחבת, על להבה בינונית, ממיסים כוס סוכר בסבלנות רבה עד לקבלת גוון ענברי (ראו לעיל טיפים שלי לעניין קרמול הסוכר).

קרם קרמל
תומר אפלבאום
קרם קרמל
תומר אפלבאום
קרם קרמל
תומר אפלבאום

ברגע שכל גבישי הסוכר נמסו ונוצר נוזל ענברי יפיפה, שופכים את הקרמל בזהירות ובמהירות (שלא יספיק להתקשות) לתחתית תבנית הפיירקס.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

כעת, מחממים בסיר נפרד (או אותו סיר, שטוף) את החלב עד לסף רתיחה.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

במקביל, בקערת המיקסר, טורפים יחד את הביצים, החלמונים, המלח, הסוכר והווניל לתערובת חלקה.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

מאטים את ערבוב המיקסר, ובזרם דק יוצקים את החלב החם לקערת המיקסר, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

יוצקים את תערובת החלב והביצים על הקרמל.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

מניחים בזהירות את הכלי בתוך תבנית תנור בעלת עומק, אליה יוצקים מים רותחים.

כדי להימנע מטעויות, אני ממליצה להעביר את המים הרותחים אל התבנית בעזרת משפך או כוס, בעוד כלי קרם הקרמל כבר עליה, בתנור.

אגב, מספיק מפלס נמוך של מים רותחים בשביל האפקט הרצוי (אני לא כיסיתי אפילו רבע מגובה הפיירקס).

קרם קרמל
תומר אפלבאום

אופים למשך כ-40 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומזהיבה, אך לא ממש משחימה.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

עוטפים בנייר אלומיניום/ניילון נצמד, מצננים ומכניסים למקרר.

לפני ההגשה, מסירים את העטיפה ולוחצים בעדינות על קרם הקרמל הצמוד לדפנות הכלי – כך הוא ישתחרר יפה יותר בהיפוך, והרוטב יישפך יפה.

קרם קרמל
תומר אפלבאום

מניחים צלחת הגשה שטוחה מעל הקרם ובזהירות רבה הופכים. שימו לב שהקרמל הנוזלי עומד להישפך מעל ה-"פודינג", כך שיש לבחור בצלחת מספיק גדולה ולהפוך ממש בעדינות.

קרם קרמל
תומר אפלבאום
קרם קרמל
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#