עוגת גבינה ולוטוס שלא צריך את שבועות בשבילה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה ולוטוס שלא צריך את שבועות בשבילה

עוגת גבינה ולוטוס ללא אפייה שמתאימה בדיוק לזמנים שאין חשק להתקרב לתנור

תגובות
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

העוגה הזו כבר ממש מפורסמת אצלנו בשכונה. יובלי, החתומה גם על פרפה התות הנפלא, היא שהכניסה אותה לחיינו לאחר שקראה מתכון דומה לפני מספר שנים (והילדה רק בת 15). בחלוף הזמן והניסיונות, שינתה והתאימה אותו כבר כמה פעמים עד שהגיעה לגרסה הזו, שלפי מה שהיא מספרת, יחסית למקור – ממש שפויה.

אם כן, יובלי החסירה מרשימת המצרכים מכל שמנת מתוקה וגבינת שמנת והמירה אותם בגבינה לבנה נוספת, שיחד עם שאר חומרי הבלילה ממש עושה את העבודה. אני מצדי נתתי קווץ' נוסף בכיוון הזה והורדתי רבע חבילת עוגיות מהבסיס ו-100 גרם שוקולד לבן מהקרם, והעוגה עדיין יוצאת עשירה ונפלאה.

העוגה מורכבת משלוש שכבות: טעם הלוטוס הקרמלי מתחיל כבר בבסיס שעשוי כולו מעוגיות לוטוס, משם עוברים למרקם רך, חלק ומענג של קרם גבינה ושוקולד לבן, ומסיימים מעל עם זיגוג קרמלי בדמות ממרח לוטוס מומס.

הזכרתי כבר שמדובר בעוגה ללא אפיה? מדויקת לקיץ הלוהט שלנו, כשממש לא מתחשק להתקרב לתנור. 

חומרים:

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

תבנית קפיצית בקוטר 26/24

לבסיס:

שרוול עוגיות לוטוס (החבילה בה העוגיות לא ארוזות אחד אחד, 250 גרם, כ-32 עוגיות)

90 גרם חמאה מומסת

לקרם:

750 גרם גבינה לבנה 9%

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 גרם)

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

100 גרם שוקולד לבן

לציפוי:

כ-3/4 צנצנת ממרח לוטוס

הכנה:

מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כמה פולסים בודדים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות והחמאה, בשכבה אחידה, ומכניסים למקפיא להתייצבות.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

כעת, מכינים את הקרם:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג וניל, עד לקבלת קרם יציב.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

במיקרו או בבאן מארי ממיסים את השוקולד הלבן.

מכניסים את הגבינה הלבנה לקערה קטנה ומקפלים לתוכה את השוקולד הלבן המומס.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

מקפלים את תערובת הגבינה הלבנה לתוך תערובת הקרם ומשטחים מעל הבסיס. מחזירים למקפיא לפחות לשעה.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרו או בסיר קטן על הכיריים ומיד שופכים מעל העוגה, נעזרים בעדינות בלקקן כך שיצפה את כל פני העוגה (טלטלו התבנית מצד לצד על מנת שייצא לכם יפה). מחזירים למקפיא ומעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה.

עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום
עוגת גבינה ולוטוס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#