Frosé: הקוקטייל הקליל של הקיץ - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

Frosé: הקוקטייל הקליל של הקיץ

ניו יורק כבר התמכרה ל-Fros'e, כי מה כבר יכול להיות רע כשאבטיח קפוא ויין רוזה קר נפגשים בבלנדר?

תגובות
קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום

הקוקטייל הקליל הנ"ל יכול בקלות להתחרות בתחרות "המרענן הרשמי של הקיץ". הרי אבטיח קפוא עם יין רוזה קר שנפגשים יחדיו בבלנדר, נשמעים כמו סיפור הצלחה ודאי, לא?

בביקורי האחרון בניו יורק גיליתי את ה- Frosé הטרנדי (frozen rose), והיום ננסה לשחזר גרסה ביתית של אותו משקה, בתוספת הפרי האולטימטיבי של הקיץ הישראלי.

לצורך הכנת המשקה יש להקפיא קוביות אבטיח לפחות יום לפני הכנת הקוקטייל. כמובן שנשתמש רק באבטיח טעים ומתוק. כלל חשוב: אם הוא לא טעים לאכילה, הוא גם לא יתאים למשקה שלנו. מה שכן, אם במקרה האבטיח מוצלח מבחינת מרקם וטעם, אך לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף מעט מי סוכר לבלנדר. מי שמעוניין מוזמן גם להקפיא קוביות של רוזה בתבנית קרח, אך בעיניי זה שלב שאפשר לוותר עליו.

שימו לב שישנה אפשרות להגיש את המשקה מיד עם סיום טחינתו, או לחלופין אפשר למזוג לכוסות ולהכניס למקפיא כשעה לפני הגשה. כך הוא יתקשה מעט יותר ויהיה יותר גרניטה או ברד במרקמו, ואף נרוויח את היתרון של ההכנה מראש. כשהקוקטייל יקפא הוא יתחלק לנוזל ולפרי, אין צורך להילחץ, ערבוב עם כפית, תוך שבירת הקרח העדין ו-Fros'e האבטיח שלכם מוכן ומזומן.

ישנה אפשרות לשלב את הנענע בתוך המשקה ולא כעיטור ולהכניסה לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים, לשיקולכם.

חומרים לכ-6 כוסות קוקטייל:

קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום

כ-4 כוסות קוביות אבטיח קפוא (לא קר, קפוא!)

1 בקבוק (750 מ"ל) יין רוזה

2 כפות מיץ לימון/ליים סחוט טרי

כמה עלי נענע

אופציונאלי: מעט מי סוכר (כפית סוכר על כפית מים רותחים, לפי הטעם)

הכנה:

מכניסים לבלנדר את האבטיח הקפוא, היין ומיץ הלימון וטוחנים עד לקבלת מרקם ברדי.

קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום
קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום

טועמים, אם המשקה אינו מספיק מתוק לטעמכם, מוסיפים מעט מי סוכר.

קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום

מוזגים לכוסות, מעטרים בעלה נענע ומגישים מיד. לחלופין, ישנה אפשרות להכניס את כוסות המשקה למקפיא לכשעה לפני ההגשה על מנת לקבל מרקם של גרניטה/ברד.

קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום
קוקטייל רוזה ואבטיח
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#