פריך מבחוץ ונימוח מבפנים: חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פריך מבחוץ ונימוח מבפנים: חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם

קדימון נפלא לארוחת דגים, תוספת כיפית לארוחת ערב, נשנוש קליל לצד דרינק או סתם פינוק ליום יום ואפשר לקרוא לזה שניצל חלומי

תגובות
חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום

לדעתי, גבינת חלומי צלויה היא אחד הנשנושים הטעימים ביותר לצד איזה משקה משובב נפש. בימי הקיץ החמים, כמעט תמיד תוכלו למצוא חבילת חלומי מחכה לתורה אצלי במקרר לקפיצה ספונטנית של חברים, לצד פיצוחים וזיתים טובים, או סתם לפינוק ביתי, כשדרוג לסלט הירקות או לצד החביתה בארוחת ערב של הילדים.

מן הסתם, אין מה להציג לכם מתכון לחלומי על מחבת פסים, אז היום דווקא נלך על מתכונצ'יק אחר אך דומה, אליו נחשפתי בספר היפהפה והמקסים "Feasts"  של Sabrina Ghayour. אם כן, נשלב את גבינת החלומי יחד עם תבלין הזעתר, האהוב על ילדיי, בעיקר על טוסטים עם שמן זית בתנור בארוחות ערב.

מתקבל ביס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, קדימון נפלא לארוחת דגים, תוספת כיפית לארוחת ערב, נשנוש קליל לצד דרינק או סתם פינוק ליום יום. כמובן, ההכנה הקלה רק מוסיפה לתענוג.. היכונו "לשנצל" את החלומי שלכם.

חומרים:

חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום

2 חבילות גבינת חלומי של 200 גר' (סה"כ 400 גר'), חתוכות לפרוסות שוות (כ-5-6 פרוסות לכל בלוק גבינה)

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם

3 כפות זעתר

שמן חמניות/קנולה

הכנה:

במחבת בינונית מחממים שמן (כמו לטיגון שניצלים) ומכינים צלחת מרופדת בנייר סופג לצידה.

טורפים את הביצה בצלחת/קערה שטוחה ובצלחת/קערה שטוחה אחרת מערבבים יחד את פירורי הלחם והזעתר.

חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום

מצפים היטב כל פרוסת חלומי בביצה ומשם מעבירים לציפוי בתערובת פירורי הלחם והזעתר.

חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום
חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום

מטגנים את החלומי המצופה כדקה מכל צד או עד שהציפוי מזהיב ומשחים מעט. מעבירים ישירות לצלחת המרופדת בנייר סופג, לספיגת השמן המיותר, ומגישים מיד לצד סלט ירקות או פשוט על צלחת שטוחה.

חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום
חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום
חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום
חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#