חצילים ברוטב לימוני של אמא - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חצילים ברוטב לימוני של אמא

במקום לטגן: חצילים אפויים בתנור עם רוטב לימוני משגע

תגובות
חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

אני גאה להציג בפניכם את החצילים השגורים במטבחה של אמי בשנים האחרונות. מדובר בטוויסט שאמי רקחה לחצילים בתנור, תוך שילוב כמה מצרכים שונים שבמקרה היו לה במקרר. התקבל ממרח לבן-כתמתם אותו מרחה על החצילים האפויים, וכך נולד שילוב טעמים נפלא במיוחד, אליו היא חוזרת פעם אחר פעם.

בשנים האחרונות, כמו רבים מאיתנו, אמי מנסה להמעיט כמה שיותר בטיגון בשמן עמוק, לכן, במקום החצילים המטוגנים שנהגה להכין באופן תדיר בעבר היום אלו החצילים האפויים שמככבים במטבחה. מאז שהיא עלתה על הרוטב הטעים הזה, שכבר אפרט בדיוק ממה הוא מורכב, היא נוהגת להכין מעת לעת כמות כפולה שלהם ולשמור בקופסה סגורה במקרר. אם כן, בדומה לפלפלים בתחמיץ, גם החצילים האלה נמצאים אצלה במקרר באופן כמעט קבוע, כך שכל ארוחה מיד משתדרגת פלאים, בין אם מדובר בחביתה וסלט או ב"על האש" מפנק. אני נהנית לאכול את החצילים הללו גם על פרוסה עבה של לחם שחור מרוח בגבינת עזים טובה. מדובר בשילוב נהדר.

החצילים מחזיקים בכלי סגור במקרר לפחות שבוע. בנוסף, אל תיבהלו אם יגירו מעט נוזלים, הם עדיין נפלאים. אשתף אתכם כי עד למתכון הזה, מאד לא אהבתי את טעמו של הלימון הכבוש שתמיד הצליח להרוס לי מנות. עד הרוטב הזה.

חומרים:

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

לחצילים:

2 חצילים בינוניים עם קליפה מבריקה וקלי משקל, פרוסים לפרוסות של כ-1 ס"מ

כ-2 כפות שמן זית

מלח

לרוטב:

1 כף גדושה לימון בלאדי כבוש/סלט לימון כבוש

2 כפות מיונז

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ תפוזים

מלח

הכנה:

מניחים את עיגולי החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, בוזקים עליהם מלח ומניחים בצד (עדיף בשמש) לפחות לחצי שעה.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

סופגים את הנוזלים שהחצילים מגירים עם נייר סופג.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

אם נייר האפייה נרטב מדי לטעמכם, מחליפים אותו ובעזרת מברשת סיליקון מורחים עליו מעט שמן זית.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

מניחים את החצילים בשכבה אחת על נייר האפייה המשומן וגם אותם מברישים במעט שמן זית.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
אפלבאום

מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שצידם העליון צלוי והופכים אותם לעוד כ-10 דקות צלייה. מוציאים ומצננים.

שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור, לכן אני ממליצה כבר לאחר כ-20 דקות להציץ בתנור, שלא יישרפו.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון קטן ומעבדים עד לקבלת ממרח סמיך.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום
חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום

ניתן למרוח מיד את החצילים בממרח ולהגיש, או כפי שאמי עושה – להכניס שכבה של חצילים לכלי עם מכסה, לכסות בשכבה של הממרח, להוסיף עוד שכבת חצילים ולכסות בעוד שכבה של הממרח וחוזר חלילה. לסגור ולאפסן במקרר עד ההגשה.

חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום
חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום
חצילים ברוטב לימוני של אמא
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#