כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק

הסוד לכנפיים מצוינות בתנור טמון במרינדה ובמשך ההשריה בה

תגובות
כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום

אל המתכון של גליה לכנפיים, החתומה על סלט הסלרי ומנת העוף ואורז בתנור, הגעתי כבדרך אגב. היה זה אחרי ששמעתי, במקרה, את בתה מספרת לחברה על מנה שהותירה את כל הסועדים פעורי פה, הבנתי שעוד להיט מוצלח בדרכו אליי. כמה ימים אחר כך, מגש ריחני של כנפיים ברוטב חמוץ מתוק יצא מתנורי. לפי מצב השאריות וההתרוקנות המיידית של המגש, איני יכולה שלא להסכים עם השמועה הראשונית.

על מנת להגיע לתוצאות המיוחלות במתכון, נדרשת השריה ארוכה במיוחד, ועל כן אמליץ להשרות למשך הלילה. אני השריתי את הכנפיים לכמעט 24 שעות ויצא מעולה. חוץ מזה, אל תשכחו לבקש מהקצב שלכם כנפיים נקיות מנוצות ושיערות כמה שאפשר, אך את העור השאירו במקומו.

לפני שנתחיל, אנא אל תיבהלו מכמויות הסוכר החום במרינדה, המתכון הוא לכמות גדולה של 25 כנפיים – אתם מוזמנים להכין מראש חצי כמות של 12-13 כנפיים ואז לקצץ את המידות בחצי. הסוכר החום מתקרמל באפייה ובשילוב עם החומץ ושאר התיבול, מתקבלות כנפיים ברוטב חמוץ מתוק נפלא. ניתן להגיש על ערימת אורז לבן כמנה עיקרית (כך גליה נוהגת להגישן) או כמנה ראשונה (בסגנון באפלו ווינגס).

חומרים:

כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום

25 כנפיים נקיות

למרינדה:

2 כוסות חומץ רגיל 5%

4 כפות סויה

1 כוס סוכר חום

8 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים את הכנפיים, עוטפים ומשרים במקרר לפחות 10 שעות (עדיף להכין ולהשרות יום לפני ההגשה).

כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום
כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הכנפיים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ויוצקים מעליהן את יתרת המרינדה שנותרה בקערה.

מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור. כעבור חצי שעה מסירים את האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-45 דקות או עד שהכנפיים משחימות ונצלות היטב.

כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום
כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום
כנפיים בתנור ברוטב חמוץ מתוק
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#