סלט תירס טרי, עגבניות ורוטב מיסו חרדל מעולה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט תירס טרי, עגבניות ורוטב מיסו חרדל מעולה

נצלו את העובדה שיש תירס טרי בשוק ורוצו להכין את הסלט הזה. בחורף עוד תתגעגעו אליו

תגובות
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום

אני מתביישת לספר שהפעם הראשונה בה התנסיתי בהרכבת סלט מתירס טרי שנחתך מהקלח, היתה עם המתכון הזה. אני שואלת את עצמי איך, איך יכול להיות שלא עשיתי זאת קודם?

כמובן שעל התירס להיות המוצלח שבמוצלחים, כזה שכל גרעין שלו מתפצח בפה ומשחרר עסיס מתוק ונפלא. יש עכשיו תירסים מעולים אצל הירקנים, כאלה שאפשר לאכול בכיף ללא בישול, ככה שאני ממליצה לכם להכין את הסלט בהקדם האפשרי, כל עוד הם איתנו. כמובן שהקיץ מביא עימו גם את העגבניות המשובחות ביותר, כך שהחגיגה מרובה. הרגישו חופשי לשלב את העגבניות האהובות עליכם ולהמיר בעגבניות שרי.

השילוב של התירס והעגבניות תמיד נפלא, הן בטעמים והן במרקמים. אך בתוספת עשבי תיבול, קצת בצל סגול ורוטב מיוחד שמורכב בעיקרו ממיסו, חרדל דיז'ון וחומץ בן יין, מתקבל סלט שנצמדים אליו עד שלא נותר גרגר.

המתכון המקורי לסלט (ממגזין Cooking Light מהדורת יוני 17), עבר אצלי במטבח כבר כמה שינויים וקיצורי דרך. את הצעתם להוסיף לסלט גם גילופי פרמז'ן אני משאירה כאופציונאלית. נכון, הפרמז'ן יחד עם המיסו מעניק לסלט את הטעם האומאמי האהוב, אך גם בלעדיו מתקבל האפקט. כך שאם לא מתחשק לכם לערב גבינות בסלט, אין בעיה להחסיר את הפרמז'ן. הכנתי את הסלט לאחת מארוחות השישי האחרונות, וסבבו את השולחן שלושה מאותגרי לקטוז (אם מטעמי אלרגיה או אם מסיבות שקשורות לטעם וריח), והסלט עדיין נזלל בהנאה רבה.

את הרוטב ניתן להכין מבעוד מועד ולאחסן במקרר עד להרכבת הסלט.

חומרים:

סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום

לסלט:

2 עגבניות חתוכות לקוביות

גרעיני תירס טרי משלושה קלחים גדולים

חופן עלי בזיליקום קרועים

1/2 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות

אופציונאלי: כ-3 כפות גילוחי פרמז'ן

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק

3 כפות חומץ בן יין אדום

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 כף סויה

1 כפית מיסו בהיר

הכנה:

מערבבים היטב בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב: שמן הזית, הפטרוזיליה הקצוצה, החומץ, החרדל, הסויה והמיסו.

סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט: העגבניות, התירס, הבזיליקום והפרמז'ן (אם בוחרים להוסיפו), יוצקים מעליהם את הרוטב, מערבבים שוב בעדינות ומגישים מיד.

סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום
סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום

 

סלט תירס ועגבניות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#