כדורי גבינה רומניים במחווה לסבתא - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כדורי גבינה רומניים במחווה לסבתא

קינוח צנוע, קל וביתי, יעורר בכם געגוע לביקור אצל הסבתא הרומנייה שאין לכם

תגובות
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום

לפני מספר חודשים, סביב חג השבועות, קיבלתי מתנה במייל מערן ששלח לי מתכון של כדורי גבינה רומניים שעובר בירושה במשפחתה של אשתו כבר שנים רבות. ערן לא ידע שעם קריאת המתכון, הוא נגע לי בנקודה רגישה של געגוע לסבתא ריקה שלי ז"ל (את עוגת התפוחים שלה אתם זוכרים?), שגם נהגה להכין כדורי גבינה דומים. היא, בשונה מהוורסיה במתכון שנשלח, הייתה מכינה מילוי של משמש או שזיף חצוי עם מעט סוכר ואם זה לא הספיק, אז היא הוסיפה בהגשה עוד קצת סוכר ושמנת חמוצה, או לחילופין היתה מטגנת אותם בחמאה, פירורי לחם וסוכר.

ובכל זאת, על אף כל הסוכר שהוזכר, הכדורים עצמם לא מתוקים במיוחד, ובשביל מתיקות נוספת (למי שרוצה) נוסיף בהגשה סוכר או אבקת סוכר, ריבה טובה או דבש, מייפל או סילאן. נראה לי שתסתדרו. בעיני, אפשר גם לבזוק מעט קינמון עם הסוכר, שמשתלב נפלא (כמו בעוגת הגבינה והקינמון המעולה).

עם הוצאת הכדורים מהסיר הם כבר לא ממש שומרים על צורתם הכדורית והופכים למעין עננים במקום וזה בסדר גמור. טעמם לא נפגע כהוא זה. אצל ערן ורונית במשפחה נוהגים לקרוא לכדורים אלה "כדורי 6 על 6", משום שכמעט כל המידות הן של 6 כפות. המתכון מניב כ-30 כדורי גבינה שמנמנים וטעימים. לצורך הצילום הפעם, חציתי את כמות המצרכים בחצי, כך שיצאו לי "כדורי 3 על 3".

חומרים:

כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום

לכדורים:

1 ק"ג גבינת טוב טעם או כנען

6 ביצים

6 כפות סולת

6 כפות סוכר

6 כפות קמח תופח

6 כפות שמן (למי הבישול)

להגשה:

קוביות חמאה

סוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה/דבש/מייפל/סילאן

הכנה:

מכניסים את כל חומרי הכדורים לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום

מרתיחים סיר גדול עם מים עד לגובה 3/4 הסיר ומוסיפים את השמן.

עם ידיים לחות, יוצרים כדורים מתערובת הגבינה ומכניסים בזהירות לתוך הסיר. לאחר כשתי דקות הכדורים יתחילו לצוף על פני המים, אך עדיין לא מוציאים אותם, מחכים עוד כ-2 דקות ורק אז מוציאים בעזרת כף מחוררת.

כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום

מגישים מיד עם קוביות חמאה שיימסו על הכדורים וסוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה טובה/דבש/סילאן/מייפל.

כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום
כדורי גבינה רומניים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#