פסטה של הרגע האחרון - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטה של הרגע האחרון

פסטה מהירה במחבת שאת מרבית מרכיביה כבר יש לכם במזווה

תגובות
פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מכירים את הסיטואציה בה בלי הכנה מוקדמת כל הנוכחים בבית, בדיוק באותו הרגע, גוועים מרעב וחושקים במנה טובה ומלאת טעם, כמו למשל ספגטי ששואבים עם רעש לתוך הפה? אז בינגו.

מגזין בון אפטיט, קרא למתכון הזה בשם "פסטת מזווה" (Pantry Pasta), וזאת משום שאת רוב מרכיביה גם ככה יש לכם במטבח. למרות שחלקכם בוודאי מעקמים פרצוף בתואנה שאנשובי ממש אינו דייר קבע במטבח ובטח לא במזווה. בסדר, תזרמו איתי (לעומת אחרים שנשבעים שאנשובי משבח כל מנה מפיצה ועד סלט). כפי שכתבתי במתכון של סלט הקיסר, אני אישית לא מתענגת על אנשובי כך ישר מהצנצנת, כמו רבים מחבריי, אך כחלק מרוטב, הוא בהחלט מוסיף ומשדרג בעיניי. במקרה של הפסטה הזו, האנשובי מתמוסס לתוך הרוטב ומעניק לו טעם עמוק, מלוח ונפלא (כפי שהוא עושה ברוטב קיסר). בכלל, השילוב של פרמזן ואנשובי הוא אחד המוצלחים לדעתי – טעם אומאמי במיטבו.

חדי העין ביניכם יבחינו כי מתכון זה מזכיר במקצת את הפסטה בלימון ופרמזן הקלילה והנפלאה, גם בחלק ממרכיבי המנה, גם בקלות שבהכנתה וגם בשיטה בה מוסיפים ממי בישול הפסטה לרוטב.

הכנתי את הפסטה לראשונה לארוחת צהריים ספונטנית עם אבי, המטורף על שום ואנשובי. החלטתי שהוא האדם לנסות עבורו את הפסטת מזווה שלי. מה אגיד לכם? הצלחות לוקקו.

לפני שנתחיל, שימו לב שבמתכון מעבירים את הפסטה למחבת עוד לפני ש-"אל דנטה", זאת מכיוון שהיא תמשיך להתבשל במחבת עם הרוטב ואנחנו רוצים להגיש אותה אל דנטה ולא רכה מדי. בנוסף, יש לבשל מראש את הרוטב במחבת הכי גדולה שלכם שתוכל בהמשך להכיל בתוכה גם את הפסטה. משם הדרך לשולחן, לצד גוש פרמזן טוב, קצרה ביותר.

חומרים:

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

1 חבילת ספגטי

6 שיני שום פרוסות דק

1/3 כוס שמן זית

5-6 פילטים של אנשובי

1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש

1 כוס גדושה גבינת פרמזן מגוררת

50 גרם קוביות חמאה

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף גרידת לימון

1 כף מיץ מאותו לימון

פלפל שחור, מלח ים

1 וחצי כוסות מי בישול הפסטה

הכנה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שכמעט אל דנטה (כ-2-3 דקות פחות ממה שרשום על החבילה).

במקביל, לאחר שהפסטה נכנסה כבר לתוך המים, במחבת גדולה (שתוכל להכיל בהמשך גם את הפסטה), על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום, תוך ערבוב מדי פעם למשך כ-2 דקות, עד שמדיפות ריח ומעט מזהיבות.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מוסיפים את האנשובי והצ'ילי ומבשלים תוך ערבוב ומעיכה עם כף עץ, במשך כ-2 דקות נוספות עד שהאנשובי מתפרק.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום
פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מוסיפים כוס וחצי ממי הבישול של הפסטה יחד עם גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים למשך כדקה עד שהגבינה נמסה.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום
פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום
פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

בעזרת מלקחיים, מעבירים את הפסטה למחבת, מוסיפים את קוביות החמאה וכמות נדיבה מאד של פלפל שחור.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מערבבים היטב, למשך כ-3 דקות, עד שהפסטה ברמת בישול אל דנטה והרוטב עוטף את כולה (מוסיפים עוד מעט מי בישול במידת הצורך, לי לא היה צורך בכך).

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, גרידת הלימון, מיץ הלימון ומלח ים ומערבבים היטב.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום

מגישים מיד בקעריות עם תוספת פרמזן מגורר מעל.

פסטה של הרגע האחרון
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#