עוגת קוקוס כמו שעוד לא אכלתם - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת קוקוס כמו שעוד לא אכלתם

העוגה של לין הפיליפינית היא לא רק חגיגית ויפה במיוחד, אלא גם נותנת מענה לכל חובבי הקוקוס שמגיע גם בבלילה וגם בציפוי

תגובות
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

אוהבי קינוחי הקוקוס התקבצו נא סביב, היום התמזל מזלכם: עוגת הקוקוס המפורסמת של לין הגיעה למדור. לין, קונדיטורית פיליפינית, שמוכרת לקהילה הפיליפינית הענפה בארץ תופינים מדהימים לימי הולדת, חתונות וחגיגות שונות, חלקה איתי את מתכונה לאחת העוגות הכי נמכרות שלה. דווקא אותה, דרך אגב, העובדים הפיליפינים רוכשים לרוב עבור ישראלים, היות והיא יותר מיינסטרימית ואהובה על ידי החך המקומי.

בהרבה חגיגות משפחתיות "העוגה של לין" זוהרת בשולחן הקינוחים בגאון. אפשר לומר שבמשפחתי, ממש פיתחו מומחיות ביישורה. חוץ מהיותה טעימה, עסיסית ביותר ובעלת טעם קוקוסי מופלא (שמגיע גם בבלילה, גם בציפוי וגם בפתיתי הקוקוס), מדובר בעוגה חגיגית ויפה במיוחד.

זוהי בעצם עוגת שיפון קוקוס, מצופה בקרם רך ומושחת, כאשר השילוב של שניהם יחד יוצר ביסים של עונג אמיתי. שימו לב שיש כאן ניואנסים שלטענת לין אין לוותר עליהם, כך שאני מעבירה לכם אחד לאחד, בדיוק כמו שהיא העבירה לי, כולל כפית מיץ לימון עם הקצפת החלבונים, דפיקת העוגה על השיש לפני הכנסתה לתנור ואמבט מים רותחים סביב העוגה עם אפייתה (כמו שעשינו בקרם הקרמל למשל).

חומרים:

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

תבנית קוגלהוף

חמאה מומסת/בטמפרטורת החדר לשימון התבנית

לעוגה:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר + 3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1/3 כוס קרם קוקוס

6 ביצים מופרדות

2 כפות קוקוס טחון

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי (או 1 כפית קרם טרטר)

לציפוי:

2 מכלים שמנת מתוקה להקצפה (240 גרם כל אחת)

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפות קרם קוקוס

4 כפות פתיתי קוקוס

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מנפים בקערה את הקמח, 1/2 כוס הסוכר וכפית המלח. מערבבים פנימה את 2 כפות פתיתי הקוקוס.

יוצרים מעין בור במרכז התערובת היבשה ומכניסים לתוכו, לפי הסדר את: השמן, החלמונים וקרם הקוקוס. מערבבים היטב עם מטרפה במשך כמה דקות.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

כעת, מכניסים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים את מיץ הלימון ואת 3/4 כוס הסוכר בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הקמח, בעדינות, בשלוש מנות.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית עוגה משומנת, אותה דופקים כמה פעמים על השיש, להוצאת בועות אוויר.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מניחים את העוגה על תבנית עם שוליים ומכניסים לתנור, שופכים כשתי כוסות מים רותחים על התבנית הראשית ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מכינים את הציפוי:

קולים כף פתיתי קוקוס על מחבת (ללא שמן) עד שזהובים-שחומים.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מקציפים יחדיו את השמנות, קרם הקוקוס ואבקת הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.

הופכים את תבנית העוגה, מוציאים ומצפים אותה בנדיבות בקרם.

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום
עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מפזרים את שני סוגי פתיתי הקוקוס מעליו (3 כפות פתיתי קוקוס רגילים וכף פתיתי קוקוס קלויים).

עוגת קוקוס
תומר אפלבאום

מעבירים למקרר לכ-2-3 שעות עד להגשה.

העוגה רק משתבחת למחרת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#