עוף במלח: המתכון שיזכיר לכם כמה עוף בתנור יכול להיות עסיסי - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתכון שיזכיר לכם כמה עוף בתנור יכול להיות עסיסי

דקה עבודה, שעה וחצי המתנה והתוצאה היא העוף בתנור הכי טעים שיש

תגובות
עוף במלח
תומר אפלבאום

את מנת העוף במלח אמי מכינה כבר שנים, אבל בצעירותי, לא ממש אהבתי עוף. אפשר לומר שהוא פשוט שיעמם אותי. אם הייתה אפשרות אחרת בתפריט או על השולחן, היא כמעט תמיד קרצה יותר. באותו אופן, במשך תקופה ארוכה, התעלמתי ממנת העוף הזו, במיוחד לאור העובדה שאין כאן איזה רוטב עשיר ומגרה או תוספת מעניינת.. חשבתי שזה "סתם" עוף, לא מושך במיוחד. כמה טעיתי.

לפני מספר שנים, כשהגעתי יום אחד גוועת לארוחה ספונטנית בבית הוריי ו-"עוף במלח" הוגש לשולחן. נעתרתי לאכול אותו, למרות חוסר התלהבותי. לא הבנתי איך לא אמרו לי קודם שזה כל כך טעים?! הרי מדובר בעוף שנראה הכי משעמם וחסר תיבול, אז איך הוא כל כך עסיסי, רך ומלא בטעם?

מאז עברו שנים רבות, בהם למדתי והבנתי את נפלאותיו של המלח הגס (כמו בדג על מלח האהוב עליי). אם כן, כל מה שיש לעשות הוא לרכוש עוף שלם, להתייחס אליו דקה אחת בלבד, וכעבור שעה וחצי ליהנות ממנה עיקרית "ללקק את האצבעות". אם מתחשק לכם, אתם מוזמנים להניח לצד העוף כמה תפוחי אדמה שלמים משוחים בשמן זית.

לפני שנתחיל אגיד שאני משתמשת בעוף ללא אנטיביוטיקה, ממליצה גם לכם. בנוסף, אצלנו בבית אין הרבה קונים לחזה העוף היותר יבש. אם נשארות חתיכות חזה עוף, אני אוהבת לקצוץ אותן קצוץ ולערבב יחד עם מיונז, חרדל, קארי צהוב, מלח ופלפל. מתקבל סלט עוף טעים ונחמד שבתוך כריך, או לצד סלט ירקות, הוא ארוחה קלילה וטובה.

חומרים:

עוף במלח
תומר אפלבאום

1 חבילה מלח גס

1 עוף שלם שטוף ומיובש עם נייר סופג

1 לימון גדול פרוס לפרוסות, עם הקליפה אך בלי הגרעינים

1 בצל לבן חתוך לרבעים

כ-3 כפות שמן זית

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את העוף באמצע התבנית, עם החזה כלפי מעלה.

מכניסים לפתח התחתון של העוף את פלחי הלימון ורבעי הבצל.

עוף במלח
תומר אפלבאום

מושחים את כלל עור העוף בשמן זית ומעסים עם הידיים.

עוף במלח
תומר אפלבאום

כעת, מפזרים את המלח סביב שולי התבנית, כך שגבישי המלח לא ייגעו בעוף, אלא יהוו מעין מסגרת עבורו (יכול להיות שלא תזדקקו לכל השקית של המלח הגס).

עוף במלח
תומר אפלבאום

מכניסים לתנור לכשעה וחצי עד שהעוף זהוב וריחני.

עוף במלח
תומר אפלבאום
עוף במלח
תומר אפלבאום
עוף במלח
תומר אפלבאום

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#