המתכון המושלם לכל מי שחשב שסלמון הוא דג משעמם - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתכון המושלם לכל מי שחשב שסלמון הוא דג משעמם

נתח גדול של סלמון עם תרד יכול בהחלט להחליף את הקרפיון והגזר על שולחן החג, בנוי בשלוש שכבות מפוארות של טעמים ומרקמים, הוא חלופה נהדרת לחג, אבל לא רק בו. לא על הגפילטע לבדו

תגובות
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

את מנת הדג שאני עומדת לספר לכם עליה היום הכנתי לראשונה עם חברי ניר בארוחה המשותפת שבישלנו יחד בחג שבועות האחרון. בנינו תפריט משותף, מורכב ממנות שונות של שנינו, ויחד הכנו ארוחה מפוארת במיוחד. את המתכון לסלמון הזה ניר שלף מערימת מתכונים ששומר בין אוסף ספרי הבישול המרשים שלו. היום אציג בפניכם גרסה מעט שונה בשילוב רוטב הפסטו הקבוע שלי שמהווה חלק מהציפוי של הדג.

אצלי בבית, רוטב פסטו הוא מצרך שימושי ביותר, בעיקר כרוטב לפסטה, מנה שילדיי זוללים לארוחת הצהריים כמעט פעם בשבוע, "פסטה ירוקה" הם קוראים לה והיא תמיד מתקבלת בשמחה על ידי כולם. לכן, כמעט תמיד אפשר למצוא קופסה מהרוטב במקרר שלי, ואם לא את הרוטב המוכן אז בוודאי שאת כל מרכיביו. ברשותכם, אגלוש קצרה למתכון הפסטו שלי תוך כדי מתכון הסלמון.

מנת הדג הזו כל כך משובחת בעיניי, כך שהיא בהחלט יכולה לבלוט ולקחת תפקיד מרכזי בשולחן ראש השנה הבא עלינו לטובה. מי אמר שהדג היחיד על השולחן הוא הגפילטע, או הדגים החריפים מנגד? לא שיש לי משהו נגד גפילטע, נהפוך הוא. אבל נתח גדול של סלמון, בעל שלוש שכבות של טעמים ומרקמים, יכול בהחלט לתפוס מקום (ואפילו מכובד) בשולחן החג.

ראשית נמרח את הסלמון בממרח חרדלי לימוני נפלא, עליו נצמיד שכבת עלי תרד מאודים ומתובלים ועליהם נהדק ציפוי פסטו פריך. מתקבלת מנה עשירה ומלאה בטעם.

עם פריסתו של הנתח הגדול, מתגלה יופיו על שלל שכבותיו והחגיגה מתחילה.

חומרים:

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

פילה סלמון שלם

לממרח:

3 כפות חרדל דיז'ון

1/4 כוס מיונז

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

גרידת לימון מחצי לימון גדול

מלח, פלפל שחור טחון טרי

לשכבת התרד:

כ-250 גרם עלי תרד

2 שיני שום כתושות

30 גר' חמאה

ניתן להמיר בעוד 2 כפות שמן זית למי שרוצה מנה שאינה חלבית.

2 כפות שמן זית

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

לציפוי:

2 כוסות פירורי פנקו

3-4 כפות פסטו

50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

עבור הפסטו:

1 כוס גדושה עלי בזיליקום ללא גבעולים

1/2 כוס שמן זית

כ-150 גרם צנוברים

2-3 שיני שום קלופות

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים את החמאה והשמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומוסיפים את התרד, מערבבים ומאדים למשך כ-2 דקות עד להתרככות.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מוסיפים את השום, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים עוד כדקה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החרדל, מיץ הלימון, גרידת הלימון ומעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מניחים את הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה (או ישירות על התבנית שבה תגישו אם מתאימה לתנור) ומורחים עליו את התערובת באחידות ובנדיבות.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מעל שכבת זו פורסים את עלי התרד המאודים בשכבה אחידה.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את הפסטו:

מכניסים למעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים ושיני השום, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים, תוך כדי הוספת שמן הזית עד לקבלת מרקם משחתי חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מערבבים בקערה את חומרי הציפוי: הפנקו, הפסטו והפיסטוקים הקצוצים, עם מעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום

מהדקים את הקראסט מעל עלי התרד ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהסלמון מוכן.

סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום
סלמון עם תרד
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#