מוס מנגו וקוקוס טבעוני וגאוני בשני מרכיבים בלבד - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוס מנגו וקוקוס טבעוני וגאוני בשני מרכיבים בלבד

אם גם אתם מתענגים על מנגו כל הקיץ ומתאבלים על לכתו בשאר השנה, הקינוח הבא הוא בשבילכם. הוא מצריך רק שני מרכיבים (או ארבעה, למי שמחפשים גיוון) וכולל טיפ חשוב לשימוש בקרם קוקוס

תגובות
מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום

את הקינוח הקיצי, הקליל והמוצלח הזה אני מתכננת להכין כבר שנה שלמה. חיכיתי לבואו של המנגו, פרי שאני כל כך אוהבת אותו הכוכב של סלט החסה הזה או השידוך הנכון ביותר עבור הטפיוקה האהובה עליי למשל, והסתערתי. אכלתי מנה דומה לזו בתאילנד והחלטתי שלבטח יהיה קל עד מאד לשחזר אותה.

בדרך, אימצתי טיפ חשוב מבלוג הודי מקסים בעניין קרם הקוקוס: על מנת שהקינוח לא ייצא דליל מדי, חשוב מאד לקרר את קרם הקוקוס כמה שעות טובות לפני השימוש, אפילו לילה שלם, כך הקרם המוצק יופרד מנוזל הקוקוס, ונוכל להשתמש אך ורק בו. אם כן, נזדקק לשתי פחיות של קרם קוקוס (לא נוזל, חלב או מי קוקוס) עבור הכנת המוס, בכדי לקבל 6 כוסות טעימות במיוחד. את שארית נוזל הקוקוס שיישאר, נשמור במקרר לשימוש אחר.

אני השתמשתי בשלושה מנגו מתוקים וטעימים במיוחד, לכן לא היה לי צורך להוסיף תוספת של ממתיק כלשהו. אם המנגו שלכם לא מתוקים מספיק, טעמו את המוס לפני העברתו לכוסות, הוסיפו כף מייפל, ערבבו וטעמו שוב. בעיניי למוס אמורה להיות מתיקות מעודנת ונעימה בלבד. בנוסף, אני ממליצה להגישו עם כמה קוביות מנגו טרי מעל, כך זה הכי טעים.

חברתי, אשר טעמה והתענגה על המוס, הציעה להוסיף כף חמיצות של מיץ לימון טרי בכדי להדגיש את מתיקות המנגו. לי היה טעים בדיוק כך, אך אני יכולה להתחבר לכוונתה, כך שאם מתחשק לכם, לכו על זה. יצא לי להכין את המוס כבר מספר פעמים, ואפילו ילדיי כבר העדיפו אותו על פני קינוחים מושכים אחרים, כך שההצלחה בהחלט חוצה גילאים.

חומרים:

מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום

3 מנגו בשלים, מקולפים וחתוכים

החלק המוצק של שתי פחיות מקוררות (400 מ"ל כל אחת) של קרם קוקוס

להגשה: קוביות מנגו טרי

אופציונלי:

כף (או יותר) סירופ מייפל טבעי (במידה והמנגו שלכם לא מתוק מספיק)

כף מיץ לימון סחוט טרי (ראו הצעה בהקדמה)

הכנה:

טוחנים את המנגו למחית בבלנדר או בלנדר מוט.

מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום

מעבירים את מחית המנגו לקערת המיקסר ומוסיפים את קרם הקוקוס, מערבלים עד לקבלת קרם עדין.

מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום
מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום
מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום
מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום

טועמים ומחליטים אם יש צורך בהוספת סירופ מייפל או מיץ לימון.

מעבירים לכוסות זכוכית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשלוש שעות לפחות.

מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום

בסמוך להגשה, מניחים קוביות מנגו טרי מעל המוס ומגישים.

מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום
מוס מנגו וקוקוס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#