קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי וצנוברים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי וצנוברים

למנגל או לפיקניק: תוספת קלה להכנה, בריאה וטעימה עד מאוד. מנה שזועקת קיץ לכל עבר ושכיף לחזור אליה שוב ושוב

תגובות
קישואים צלויים
תומר אפלבאום

את הרעיון למנה הזו קיבלתי כאשר דפדפתי במגזין הבריטי bbcgoodfood במדור שעסק כולו בתוספות לברביקיו קיצי. לפני שתגחכו על הסתירה המובנית שבין קיץ לבריטניה (למרות שדווקא הקיץ הבריטים קיבלו את החום שציפו לו בעשורים האחרונים), לקחתי את הגרסה הבריטית והמעט מנומנמת ונתתי לה נגיעה של קיץ אמיתי משלנו.

התוצאה - תוספת קלה להכנה, בריאה וטעימה עד מאוד. מנה שזועקת קיץ לכל עבר ושכיף לחזור אליה שוב ושוב.

הפעם צליתי את הקישואים על מחבת הפסים השחוקה והנאמנה שלי, כמובן שניתן לצלותם גם על המנגל עצמו. בנוסף, הרגישו חופשי להמיר את הקישואים בזוקיני ואת הפטה בבולגרית.

שימו לב כי המתכון הוא לכ-4 סועדים, לאירוח גדול יותר אני ממליצה מראש להכפיל כמויות. אצלי הוא כבר הפך לקבוע.

חומרים:

קישואים צלויים
תומר אפלבאום

3 קישואים חתוכים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ

קליפה מגורדת מלימון אחד

כ-3 כפות צנוברים

1 צ'ילי חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

כ-100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת

חופן נענע טרייה, חתוכה חס

2 כפות שמן זית + מעט לשימון

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:

משמנים מחבת פסים עם מעט שמן זית ומחממים על להבה גבוהה.

צולים את עיגולי הקישואים כ-2-3 דקות על כל צד עד שנצלים ונחרכים.

במקביל, קולים מעט את הצנוברים על מחבת (ללא שמן).

קישואים צלויים
תומר אפלבאום
קישואים צלויים
תומר אפלבאום
קישואים צלויים
תומר אפלבאום

עורמים את הקישואים הצלויים על צלחת הגשה שטוחה.

מרכיבים את המנה:

מפזרים מעל שכבת הקישואים הצלויים את קליפת הלימון המגורדת, הגבינה המפוררת, הצ'ילי הקצוץ, הנענע החתוכה גס והצנוברים הקלויים.

קישואים צלויים
תומר אפלבאום
קישואים צלויים
תונמר אפלבאום
קישואים צלויים
תומר אפלבאום
קישואים צלויים
תומר אפלבאום

מטפטפים מעל את שמן הזית ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור גרוס.

קישואים צלויים
תומר אפלבאום

מגישים ונהנים.

קישואים צלויים
תומר אפלבאום
קישואים צלויים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#