סלט פסטה עם עגבניות מיובשות עם סוד ברוטב - טאצ' פוד - הארץ

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות עם סוד ברוטב

לכל אחד כמעט יש מתכון לסלט פסטה, אז איך תהפכו אותו למשהו קצת פחות בנאלי? התשובה מיד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

את ההשראה לסלט הפסטה עם עגבניות מיובשות קיבלתי בזמנו מאחד מספרי "Barefoot Contessa" המעולים של Ina Garten. אינה הנפלאה מספרת שהסלט הזה היה תמיד בין הפופולריים ביותר במסעדה ובמעדנייה המפורסמות שלה, מה שמיד משך את תשומת ליבי והביא אותי לנסות אותו לראשונה. חייבת להודות שמרפרוף מהיר במתכון הוא לא נראה לי שונה במיוחד מסלט הפסטה שנהגתי להכין עד אז.

לאורך שנים, סלט הפסטה הקבוע שלי היה שילוב של פסטה עם עגבניות, בזיליקום, עגבניות מיובשות, זיתים ופטה/מוצרלה (מודה שלא הכנתי יותר מדי היות ומשהו בצירוף המילים של "סלט" ו-"פסטה" אף פעם לא ממש הסתדר לי, למרות ועל אף הטעם המוצלח שלו). אם כן, סלט הפסטה הישן שלי לא שונה מאד מהמרכיבים שכבר יוזכרו במתכון, אך כאן בכל זאת יש משהו נוסף שהופך את הסלט למעניין, מורכב ומשובח יותר והוא הרוטב, שניתן להכין מראש.

הסלט הבא נותן נוק אאוט לסלט ההוא של פעם, או בעצם לכל סלט פסטה אחר שטעמתי. מצד אחד, הוא קל להכנה אך מצד שני הוא לא פשוט ובנאלי כמו רוב סלטי הפסטה המוכרים לנו. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת צהריים/ערב קייצית, קלילה ונחמדה לצד סלט ירוק גדול.

חומרים:

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום

לסלט:

250 גרם פסטה פוזילי (1/2 חבילה)

250 גרם עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (כ-3 עגבניות גדולות)

1/4 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים וחתוכים

250 גרם גבינת מוצרלה קרועה/ חתוכה לקוביות או בייבי מוצרלה

6 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

מלח

שמן זית

לרוטב:

5 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות

2 כפות חומץ בן יין

6 כפות שמן זית

1 שן שום קצוצה

1 כפית צלפים מסוננים

2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים מורתחים ומומלחים. מסננים את הפסטה, מערבבים פנימה כף שמן זית בכדי למנוע הידבקות ומניחים להתקרר.

מכניסים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות העגבניות, הזיתים, המוצרלה והעגבניות המיובשות הקצוצות.

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון: העגבניות המיובשות, החומץ, שמן הזית, השום, הצלפים, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום

יוצקים את הרוטב לתוך הקערה, מוסיפים את הפרמזן והבזיליקום, מערבבים ומגישים.

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום
סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
צילום: תומר אפלבאום

אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש, ללא הפרמזן והבזיליקום, ואז ממש לפני ההגשה לערבב ולהגיש.

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ