פהיטס פרגיות מקסיקני לארוחת ערב קלילה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פהיטס פרגיות מקסיקני לארוחת ערב קלילה

אין כמו המטבח המקסיקני לפתרון אירוח מהיר וטעים. רוצו להכין את הטורטיות

תגובות
פהיטס פרגיות מקסיקני
תומר אפלבאום

המטבח המקסיקני אהוב עליי במיוחד ולא פעם אני בוחרת באופציית אירוח בסגנון מקסיקני קליל כשבאים חברים: הרי אין צורך בהרבה מעבר לכמה מרגריטות, נאצ'וס, סלסה וגאוקמולי כדי שלכולם יימרח חיוך על הפרצוף.

השלב הבא הוא כמעט תמיד ערימת טורטיות חמות, כשלצידן שלל אופציות למילוי, כמו: צ'ילי קון קארנה, פרוסות בקר/דג מתובל או סלייסים של הפרגיות העסיסיות (כוכבות המתכון הנ"ל). כל זה לצד קערת שמנת חמוצה, גוואקמולי, סלסה, עשבי תיבול ופלפלים צלויים (שגם עליהם עוד נתעכב). הוסיפו לחגיגה גם קלחי תירס מתובלים בגבינה וצ'ילי ואתם בכלל מסודרים.

דרך אגב, המרינדה של העוף במתכון בהשראת הבלוג Café Delites, מתאימה גם לבקר ולדג. בנוסף, כל עוד הליים נמצא איתנו תתעקשו עליו, בעונה בה הוא חסר גם הלימון יעשה יופי של עבודה.

חומרים:

פהיטס חומרי גלם
תומר אפלבאום

7-8 נתחי פרגיות מנוקים (כ-700 גרם)

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

אופציונלי: 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך דק (פחות/יותר בהתאם למידת החריפות הרצויה)

1 בצל אדום חתוך דק

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

למרינדה:

2 כפות מיץ ליים/לימון טרי

2 כפות שמן זית

1 שן שום גדולה כתושה

1 וחצי כפיות כמון

1 כפית מלח

1 כפית צ'ילי יבש (אפשר פחות/יותר, לפי הטעם)

1 כף כוסברה קצוצה

מומלץ להגשה:

טורטיות מחיטה/תירס מחוממות

גוואקמולי

סלסת עגבניות פיקנטית

שמנת חמוצה

עלי כוסברה טריים

ההכנה:

מערבבים את כל מצרכי המרינדה בקערה, מוסיפים את הפרגיות, מערבבים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום

מחממים מחבת פסים גדולה (אם אין, גם מחבת גדולה אחרת תתאים) על להבה בינונית גדולה ומטפטפים כף שמן זית כאשר מתחילה לעשן.

צולים את הפרגיות עד שהן זהובות וצלויות היטב, כ-5-8 דקות על כל צד, בהתאם לעוביין.

פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום

מעבירים את הפרגיות הצלויות לצלחת נפרדת.

פהיטס
תומר אפלבאום

מחממים עוד כף שמן זית, מוסיפים את רצועות הפלפלים והבצל וצולים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך והפלפלים נצלים. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

פהיטס
תומר אפלבאום

כעת, חותכים את הפרגיות הצלויות לרצועות ומגישים יחד עם הירקות הצלויים לצד טורטיות חמות, גוואקמולי (או פרוסות אבוקדו אם מעדיפים), סלסה, כוסברה טרייה קצוצה גס ושמנת חמוצה (אם לא מפרידים בשר וחלב).

פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום
פהיטס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#