סלט גזר פיקנטי (חריף) - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט גזר פיקנטי

עם יד נדיבה בתיבול: סלט גזר מלא בטעם של ירק ולימון, עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ וקצת שום

תגובות
סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום

סלט הגזר של דודתי כל כך עסיסי ורענן שחשבתי שממש כדאי שתכירו אותו. מדובר בסלט גזר מלא בטעם של ירק ולימון, עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ קטן וגם קצת שום כמובן. חשוב להיות עם יד נדיבה בתיבול של השמן, הלימון, המלח והפלפל ובשונה מסלטים אחרים, שעדיף להגיש אותם מיד, דווקא כדאי לתת לסלט זה לשבת כמה שעות טובות במקרר לפני ההגשה. כך הוא יהיה רטוב ועסיסי וגם יהיה ניתן לסמן וי עליו כמה שעות לפני הארוחה, וכל שנותר הוא בשעת הארוחה להוציאו מהמקרר, להוריד את הניילון ולהגיש.

שימו לב כי ברשימת החומרים יש אפשרות להוסיף כוסברה או פטרוזיליה, בהתאם להעדפותיכם. דודתי מכינה את הסלט אך ורק עם פטרוזיליה, אני דווקא מעדיפה אותו על טהרת הכוסברה. כמובן שאפשר לשלב גם וגם.

חומרים:

סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום

1 חבילת גזרים (כ-10) מקולפים ומגוררים עם הדיסקית הקטנה במעבד מזון/מגוררים בפומפייה

1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים, קצוץ קטן

2-3 שיני שום כתושות

1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (או גם וגם), רק העלים ללא הגבעולים, קצוצים דק

1/2 כוס מיץ לימון טרי סחוט (מ-2-3 לימונים, תלוי בגודלם ובעסיסיותם)

1/4 כוס שמן קנולה/חמניות + 1/4 כוס שמן זית

כפית גדושה מלח

מעט פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום

זהו.

סלט גזר פיקנטי
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#