סלט גזר פיקנטי

עם יד נדיבה בתיבול: סלט גזר מלא בטעם של ירק ולימון, עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ וקצת שום

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט גזר פיקנטי
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

סלט הגזר של דודתי כל כך עסיסי ורענן שחשבתי שממש כדאי שתכירו אותו. מדובר בסלט גזר מלא בטעם של ירק ולימון, עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ קטן וגם קצת שום כמובן. חשוב להיות עם יד נדיבה בתיבול של השמן, הלימון, המלח והפלפל ובשונה מסלטים אחרים, שעדיף להגיש אותם מיד, דווקא כדאי לתת לסלט זה לשבת כמה שעות טובות במקרר לפני ההגשה. כך הוא יהיה רטוב ועסיסי וגם יהיה ניתן לסמן וי עליו כמה שעות לפני הארוחה, וכל שנותר הוא בשעת הארוחה להוציאו מהמקרר, להוריד את הניילון ולהגיש.

שימו לב כי ברשימת החומרים יש אפשרות להוסיף כוסברה או פטרוזיליה, בהתאם להעדפותיכם. דודתי מכינה את הסלט אך ורק עם פטרוזיליה, אני דווקא מעדיפה אותו על טהרת הכוסברה. כמובן שאפשר לשלב גם וגם.

חומרים:

סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום

1 חבילת גזרים (כ-10) מקולפים ומגוררים עם הדיסקית הקטנה במעבד מזון/מגוררים בפומפייה

1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים, קצוץ קטן

2-3 שיני שום כתושות

1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (או גם וגם), רק העלים ללא הגבעולים, קצוצים דק

1/2 כוס מיץ לימון טרי סחוט (מ-2-3 לימונים, תלוי בגודלם ובעסיסיותם)

1/4 כוס שמן קנולה/חמניות + 1/4 כוס שמן זית

כפית גדושה מלח

מעט פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום
סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום

זהו.

סלט גזר פיקנטי
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים -

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ