פשטידת פסטה ובשר: לא בהכרח לילדים
עוד פשטידת פסטה מהירה? תשכחו מזה. את פשטידת הפסטה והבשר הזאת מכינים קודם כל למבוגרים

למרות שפשטידת הפסטה והבשר אינה מנה לקטנטנים, הכרתי אותה לראשונה דרך בנה הקטן של חברתי רוני, בררן אוכל מדופלם. דווקא את פשטידת הפסטה ובשר המתובלת של סבתא רבתא שלו הוא מוכן לאכול תמיד. אם כן, אותה סבתא מצרית שהביאה לנו את המג'דרה, היא שאחראית גם על פשטידה נפלאה זו.
האמת היא שלאחר שאפיתי אותה לראשונה, גם ילדיי זללו קוביות של פשטידת פסטה. עם זאת, שני הקטנים שלי התלוננו מדי פעם שקצת חריף להם. אם אתם רוצים מראש למתן את מד החריפות, אני ממליצה להמיר את כפית הפפריקה החריפה בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה ואולי גם להוריד מעט מהפלפל השחור. בעיניי, הפשטידה נפלאה בדיוק כך.
שימו לב שבפשטידה יש מעין רביכה, אך אל תתבלבלו לחשוב שמדובר ברביכה חלבית (כמו בשמל בלזניה), מדובר בתערובת של שמן חם, קמח, מים רותחים/ציר עוף וביצים שעושה נפלאות לפשטידה ובעצם מאחדת ומגבשת אותה, כאשר מתערבבת עם הבשר המתובל.
במתכון המקורי יש להוסיף לרביכה שתי כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף. אני המרתי לכוס מים רותחים יחד עם כוס ציר עוף שהיה לי במקפיא. ניתן גם לוותר לגמרי ולהוסיף רק 2 כוסות מים רותחים, לשיקולכם.
שימו לב שניתן להקפיא את הפשטידה ממש לפני האפייה. כך שכשבאים אורחים, כל מה שיש לכם לעשות הוא להפשיר, לחמם ולהגיש. לצד מטבוחה טובה וסלט ירקות, מדובר בארוחה נפלאה.
אצל משפחתה של רוני אוכלים את הפשטידה כמנה ראשונה בארוחות משפחתיות. בנוסף, הם נוהגים להגיש בפסח פשטידה דומה, בה מצות לוקחות את תפקידה של הפסטה. נשמע מעניין, נכון? מבטיחה לעדכן פרטים של פשטידה זו לקראת פסח הבא.
חומרים:

תבנית פיירקס גדולה/ 2 תבניות עגולות בקוטר 26
חבילת פסטה טליאטלה (500 גרם)
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול לבן קצוץ דק דק
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית גדושה מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
3 כפות שמן חמניות/קנולה/תירס
1/4 כוס מים
לרביכה:
3/4 כוס שמן חמניות/קנולה/תירס
3 כפות גדושות קמח
2 כוסות מים רותחים או 1 כוס מים רותחים + 1 כוס ציר עוף או 2 כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף
3 ביצים L
הכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לפי הוראות היצרן (עד שאל דנטה).
במקביל, במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה-השחמה.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומפוררים אותו, תוך כדי ערבוב, עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

מתבלים בכורכום, פפריקה חריפה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את הרביכה:
מחממים את השמן בסיר בינוני וכשמתחמם מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה עם כף עץ עד שאין יותר גבישים.

מוסיפים את שתי כוסות הנוזלים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה.

מסירים מהאש ומוסיפים את שלוש הביצים, תוך כדי ערבוב התערובת ללא הרף.

מוסיפים את תערובת הבשר לרביכה ומערבבים היטב.


משאירים בצד 1/3 מהתערובת ואת השאר מערבבים היטב עם הפסטה המבושלת (הכי טוב עם הידיים אם התקררה התערובת).



מעבירים את הפסטה לתבנית ומורחים את ה-1/3 שהותרנו בצד מעליה, כמו קרם.
אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה משחימה.


תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר