ניחוחות קו סמוי: פילה דג ברוטב חלב קוקוס - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניחוחות קו סמוי: פילה דג ברוטב חלב קוקוס

מתכון קל להכנה שמניב מנה אלגנטית ועדינה שתזרוק אתכם היישר אל האקזוטיקה של חופי תאילנד דרך השילוב של חלב הקוקוס, הג'ינג'ר, הצ'ילי, השום ורוטב הדגים בה

תגובות
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

על המנה הבאה קראתי באתר של הניו יורק טיימס ותוך שניות ידעתי מה אני מכינה לארוחת הערב. רוח תאילנדית הגיעה לביקור בביתי עם ניחוחות הבישול של מנה זו. בישלתי אורז, שיספוג לתוכו את הרוטב/מרק הקוקוס הנפלא והארומטי בו הדג מתבשל (מעין חריימה קוקוס תאילנדי אם תרצו, כאשר האורז תופס את תפקידה של החלה המסורתית). הוספתי לתפריט סלט אסייתי קליל ומוס מנגו וקוקוס לקינוח, מה אומר לכם? היה פשוט נפלא.

זהו מתכון קל להכנה המניב מנה עדינה ואלגנטית, שבאותה העת מזכירה את ריח סמטאות קו סמוי עם חלב הקוקוס בשילוב הג'ינג'ר, הצ'ילי, השום ורוטב הדגים (אותו אחד מסלט הקולורבי האהוב עליי). בפעם הראשונה שהכנתי את הדג הייתי נאמנה למתכון ויצא נפלא, הפעם הוספתי לציר הקוקוס גם קצת למון גראס – אם יש לכם, מה טוב, אם לא, עדיין ייצא מצוין.

שימו לב שאת הדגים נגיש בקערות הגשה – לא ממש קערה, אלא יותר צלחת עם עומק היא המועדפת – כך שיהיה מקום לדג בתוך הרוטב. בנוסף, ניתן להכין מראש רק עד שלב בישול הדגים (למרות שהכי טוב לבשל את המנה ממש בסמוך להגשה), היות ורק בשלב צלחות הדג נכניס את הבוק צ'וי לרוטב, כדי שלא יהיה סמרטוטי ולא כיפי.

המתכון המקורי של Colu Henry ופורסם כאמור בניו יורק טיימס.

חומרים ל-4 מנות:

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

4 פילטים של דג לבן (במתכון זה השתמשתי במוסר)

2 כפות שמן חמניות/תירס/קנולה

1 שאלוט קצוץ דק (ניתן להמיר חצי בצל סגול קטן קצוץ)

2 שיני שום כתושות

2 כפות גפרורי ג'ינג'ר

1 צ'ילי אדום חתוך דק

2 פחיות חלב קוקוס (לא קרם, אלא נוזל/מי קוקוס)

2 כפיות רוטב דגים

1 כפית סוכר חום דמררה

200 גר' בוק צ'וי, קצוות קטומים ומופרדים

מלח, פלפל

אופציונלי לתוספת:

גבעול למון גראס חבוט וחתוך גס (בלי הקצה)

להגשה:

1/4 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

כמה רבעי ליים (ואם אין אז לימון)

מלח ים

הכנה:

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

ראשית, מתבלים היטב את הדגים במלח ופלפל.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב, על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את השאלוט, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, מערבבים ומטגנים למשך כמה דקות עד שהשאלוט נהיה שקוף. מתבלים במלח.

מוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב הדגים והסוכר החום, מערבבים ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

מי שבוחר להוסיף גבעול למון גראס חתוך גס ומעוך מעט, עושה זאת כעת.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

מוסיפים את הדגים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות עד שהדג מתבשל. מדי פעם במהלך הבישול פותחים את המכסה ומשקים את הדג ברוטב.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

כאשר הדגים מבושלים, מעבירים אותם לקערות הגשה, מוסיפים את הבוק צ'וי לסיר עם חלב הקוקוס, מגבירים את הלהבה לבינונית- גבוהה ומבשלים את הבוק צ'וי רק למשך כ-1-2 דקות עד שהעלים והגבעולים מתרככים מעט.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

בעזרת מלקחיים, מניחים את הבוק צ'וי בקערות הדגים ומוזגים מרוטב חלב הקוקוס לכל קערה.

פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום
פילה דג ברוטב חלב קוקוס
תומר אפלבאום

מפזרים מעל כל קערה מעט כוסברה, בצל ירוק ומלח ים ומגישים מיד בליווי אורז לבן/חום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#