הכינו את הכפיות: השילוב המושלם בין בראוניז לקצפת - טאצ' פוד - הארץ

הכינו את הכפיות: השילוב המושלם בין בראוניז לקצפת

השילוב של בראוניז נימוחים עם ענני גבינה וקצפת, לא מתוקים מדי, הוא ממש חגיגה בפה. הבונוס: קינוח מרשים והצלחה בטוחה והכי חשוב? קל להכנה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
בראוניז
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

את הקינוח הבא טעמתי לראשונה במפגש חברתי בתחילת הקיץ, בו כל משפחה דאגה לתוספת טעימה לשולחן. כרגיל, עדי חברתי (שזכורה מעוגת הממרחים ומעוגת התפוחים) לא אכזבה והציגה קינוח יפהפה ומגרה במיוחד: שתי שכבות עשירות של שוקולד וקרם גבינה, שדרים יחדיו בשתי קומות מרשימות בכלי גדול ומרובע, שיש לחפור בו עם כף גדולה על מנת להנות כמו שצריך מהטעמים והטקסטורות שבמנה.

שלא תבינו לא נכון, ממש אין צורך בכלי מרובע בשביל המנה, אך כל כך אהבתי אותו שביקשתי מעדי להלוות לי אותו גם לצילומים. יצא לי כבר להכין את הקינוח בפיירקס מרובע פשוט וגם כך יצא מעולה (הוא היה 25*25). בכל מצב, חשוב שיהיה לכלי שלכם מספיק עומק. מה שכן, בפיירקס ה-"פשוט" אפיתי כבר את עוגת הבראוניז, חיכיתי שתצטנן, והוספתי מעל את שכבת קצפת הגבינה. במקרה של הכלי המרובע והיפה שלא נכנס לתנור, אפיתי בכלי אחר את הבראוניז והעברתי אותו לכלי המרובע, אפשר כגוש שמסדרים אחר כך עם הידיים, או לחתוך קוביות ולשבץ, זה לא כל כך משנה, העיקר שתיווצר שכבה תחתונה שמעליה תגיע שכבת הקרם.

נכון, מדובר בקינוח מרשים, אבל בינינו אומר שזה מתכון בהצלחה ודאית והכי חשוב - קל להכנה. השילוב של הבראוניז הנימוחים עם ענני הגבינה והקצפת, שאינם מתוקים מדי, הוא ממש חגיגה בפה.

לפני שנתחיל, אספר לכם שקיצצתי קצת בכמויות המתיקות לעומת המתכון המקורי, אך ממש לא פגעתי בטעמה.

חומרים:

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

לשכבת הבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

150 גרם חמאה

1 כפית נס קפה

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

קורט מלח

לשכבת הגבינה:

2 מכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)

1/2 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג אינסטנט וניל (40 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 16%-30% (אני הפעם השתמשתי ב-25%)

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%-28% (אני הפעם השתמשתי ב-15%)

לציפוי השוקולד/גנאש:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס שמנת מתוקה

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

טורפים היטב בקערה את הסוכר והביצים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

ממיסים במיקרו או בבאן מארי את קוביות השוקולד והחמאה.

מאחדים בין תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים לתערובת את הקפה, המלח והקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה אם מעבירים את הקינוח לכלי אחר) ואופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב לא לייבש את העוגה).

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהבראוניז בתנור, מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמנת החמוצה, גבינת השמנת והגבינה הלבנה (או שמקפלים פנימה עם לקקן). עוטפים ומכניסים הקערה למקרר.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

כשעוגת הבראוניז מתקררת, מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעליה ומחזירים למקרר. לחלופין, אם מגישים בכלי אחר, מרפדים את תחתית כלי ההגשה בקוביות בראוניז שבעזרת ידיים נקיות מסדרים בתחתית ולאחר מכן מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעל.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

כעבור כמה שעות ממיסים את השוקולד המריר יחד עם השמנת ויוצקים מעל שכבת קרם הגבינה. עוטפים ומחזירים למקרר עד להגשה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ