מלוח, מתוק, פריך ונימוח בביס אחד: ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלוח, מתוק, פריך ונימוח בביס אחד: ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד

ממתק ביתי, כמו אותם מפורסמים שקורצים לנו ליד הקופה, רק קצת יותר משובח

תגובות
ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

את הסיפור של הקינוח הזה אפשר לתמצת בשורה אחת: ממתק ביתי, כמו אותם מפורסמים שקורצים לנו ליד הקופה בסופר, רק קצת יותר משובח. ולחדשות בהרחבה: מכינים תבנית של שכבות מענגות של בייגלה, פקאנים, קרמל ושוקולד, מצננים וחותכים לריבועים קטנים של עונג. כשמגיע הדחף לפינוק מתוק, אין מדויק מזה.

הקינוח שמשלב את הטעמים והניגודים האהובים של מלוח ומתוק ופריך-נימוח. כל הטקסטורות והטעמים בביס אחד נפלא. הפתעתי את המשפחה באחת הארוחות האחרונות עם הריבועים האלה כקינוח (הגשתי ישירות על קרש החיתוך – מומלץ!) והבנתי מיד שאני לא בדעת מיעוט, הם באמת עד כדי כך טובים.

אם אינכם מחובבי הפקאנים אפשר להמיר אותם באגוזי מלך או בכל אגוז אחר. אני בחרתי הפעם לשלב בייגלה שמיניות עם מלח, אך כמובן שגם השטוחים האהובים (שהפציעו כבר בקינוח של הגלידה המטוגנת המזויפת או בקינוח סמורס למשל) ישתלבו נפלא.

המתכון המקורי, דרך אגב, שייך ל- Samantha Seneviratne ופורסם לראשונה בניו יורק טיימס, אבל מאז עבר גלגולים והתאמות לטעם הביתי שלנו.

חומרים:

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

לקראסט:

225 גרם בייגלה עם מלח (כ-5-6 כוסות)

1/4 סוכר

115 גרם חמאה מומסת

115 גרם פקאנים קצוצים גס

לקרמל:

140 גרם חמאה

2/3 כוס שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר חום כהה

3/4 כפית מלח

לשכבת השוקולד העליונה:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

כ-1/2 כוס בייגלה עם מלח שבור גס

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת (כ-23 ס"מ) בנייר אפיה.

מכניסים למעבד מזון את הבייגלה והסוכר ומעבדים עד לקבלת פירורים.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת נייר אפייה ומהדקים עם הידיים לקבלת בסיס אחיד ודחוס.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

אופים למשך כ-17 דקות עד שהתחתית מפיצה ריח נפלא ופינותיה משחימות. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מפזרים את הפקאנים מעל הבסיס בשכבה אחידה ומניחים בצד.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מכינים את הקרמל:

בסיר בינוני מחממים חמאה, שמנת, סוכר חום ומלח על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מגבירים ללהבה בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כ-2 דקות.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

יוצקים את הקרמל באופן אחיד מעל שכבת הפקאנים ואופים למשך כ-13-15 דקות, עד שהקרמל מבעבע ומעט מתכהה. מוציאים ומצננים.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום
ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

במקביל, ממיסים את השוקולד בנאגלות במיקרו או בבאן מארי ונותנים לו מעט להצטנן.

מורחים את השוקולד באופן אחיד מעל שכבת הקרמל.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומק אפלבאום

מפזרים את הבייגלה השבור מעל שכבת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים למקרר לפחות לשעה.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

לפני ההגשה מוציאים את נייר האפייה מהתבנית ומניחים על קרש חיתוך. חותכים בעזרת סכין חד לקוביות (כ-16-20 קוביות) ומגישים.

ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום
ריבועי בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד
תומר אפלבאום

מה שלא מתחסל, שומרים בכלי סגור במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#