כמעט כמו בורקס של פעם: בצק עלים ממולא פטריות וערמונים

השילוב ההרמוני של פטריות וערמונים מככב בתוך הרולדה הצמחונית שמתפקדת גם כמעין בורקס פטריות ביתי טעים ומשודרג במיוחד

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
קרדיט: תומר אפלבאום

בהמשך לבצק עלים ממולא בשר ואגוזים, עליו חתומה אמי כבר שנים, המתכון הפעם מציג את בת דודתה הצמחונית של אותה מגולגלת.

השילוב ההרמוני של הפטריות והערמונים (שכבר נכתב עליו הרבה, בין היתר במתכון הנפלא של אורז עם פטריות וערמונים בתנור) מתפקד הפעם כמילוי עשיר לבצק העלים, כך שגם אוכלי הבשר לא ירגישו שהם מתפשרים על מנה צמחונית. לצד מרק ו/או סלט, מדובר בארוחה קלה וטעימה. כמובן שאפשר לשלב את הרולדה כתוספת לכל שולחן או מזנון, אף ארוחת הבוקר תשודרג פלאים עם הוספתה, כמעין בורקס פטריות ביתי טעים ומשודרג במיוחד.

במתכון המקורי אותו קיבלתי מחמותי היקרה ערכתי עם השנים לא מעט שינויים. השמטתי את אבקת מרק הפטריות (מיותרת ולא בריאה) ובמקומה הוספתי מעט אבקת שום גבישי, הגדלתי את כמות הערמונים, טיגנתי את הבצל בחמאה ובשמן זית והמרתי את בצק העלים הנושן בבצק על בסיס חמאה.

ישנה אפשרות להפוך את המנה ללא חלבית בקלות, פשוט השתמשו בבצק עלים רגיל ואת השמנת המירו בשמנת צמחית/סויה.

חומרים:

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

1 חבילה מופשרת של בצק עלים מרודד על בסיס חמאה

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

300 גרם ערמונים קלופים, מעוכים עם מזלג

1/4 כוס שמנת מתוקה (אפשר לבישול)

25 גרם חמאה + 2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

3/4 כפית אבקת שום גבישי

1 ביצה טרופה

מעט שומשום לפיזור מעל

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

במחבת גדולה מחממים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנהיה שקוף-זהוב.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמקות. 

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הערמונים המעוכים ומערבבים.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וטעימה. מתקנים תיבול במידת הצורך.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפבלאום

על משטח מקומח, חותכים את הבצק לשני מלבנים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקרבים לעמדת העבודה שלכם.

מתחילים עם הרכבת הגליל הראשון:

מרדדים את אחד ממלבני הבצק למלבן מעט גדול יותר.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

משטחים חצי מתערובת הפטריות והערמונים על אותו מלבן בצק, אך לא ממש בצמוד לשוליים, על מנת להקל על הגלגול שתכף יבוא.

מקפלים את שולי הבצק, כך שנוצרת מעין מסגרת למילוי ומגלגלים בזהירות את הבצק מאחת הצלעות הארוכות של המלבן עד שמתקבלת רולדה יפה וארוכה.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים בזהירות את הרולדה לתבנית התנור המרופדת נייר אפייה ובעזרת הידיים, משטחים אותה מעט.

באותו אופן מכינים את הרולדה השנייה, כאשר מקפידים להשאיר רווח בין הרולדות על נייר האפייה.

בעזרת מברשת סיליקון, מורחים את הביצה הטרופה על הגלילים ומפזרים את השומשום.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

אופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב היטב.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום

חותכים לפרוסות ומגישים.

בצק עלים ממולא פטריות וערמונים
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ