מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
חומוסים ברוטב כוסברה
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

מארחים לעל האש/בראנץ' ורוצים לפנק במנה קצת יותר מיוחדת לצד הסלטים הקבועים? כזו שלוקח כמה דקות בודדות עד להגשתה לשולחן?

את המנה הזו אכלתי לראשונה בארוחת צהרים אצל חברים. ריח הרוטב הירוק המשכר (שהתברר כמעין פסטו של כוסברה ופלפל חריף שמכינים במהירות במעבד מזון) משך אותי אליו כמו בסרטים המצוירים של באגס באני. עוד כשבעבע במחבת החמה, חריפות מעקצצת, נעימה וחמימה עטפה את פי.

צפיתי בחברי מצלחת את המנה: ראשית מורח את הטחינה שהכין מבעוד מועד, לאחר מכן מוזג מעליה את גרגירי החומוס ברוטב הירוק הנפלא ולסיומת, שלא ייחסר, מעטר את המנה בביצים קשות פרוסות (לא חובה). לצד פיתה חמה (שגם עליה אפשר לוותר האמת), אין הרבה דברים טעימים יותר.

בעצם מדובר במעין גרסה למסבחה, רק על בסיס טחינה ועם הרבה קיצורי דרך. גרגירי החומוס בהם נשתמש הם משימורים, אך אפשר גם לבחור בקפואים מבושלים. אין כאן צורך בהשריה ובישול החומוס – לגמרי מנה של צ'יק וצ'אק ולשולחן.

פעם, במתכון של פיתות הבשר - לחמעג'ון, נתתי לכם את הטיפים שלי לטחינה ביתית מוצלחת, שתהיה הבסיס של המנה שלנו. מוזמנים להציץ.

חומרים:

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום

פלפל ירוק שלם קטן (או חצי גדול), ללא הגרעינים

צרור עלי כוסברה

2 שיני שום גדולות, חתוכות גס

מלח, פלפל

1/3 כוס שמן זית

1 פחית שימורים גרגרי חומוס מבושלים, מסוננים מנוזלים (550 גרם, 290 גרם לאחר סינון), או כמות זהה של חומוס מופשר

חצי לימון

להגשה:

טחינה ביתית מוכנה

פרוסות ביצים קשות

פיתות

הכנה:

מכינים את פסטו הכוסברה החריף: לתוך קערת מעבד המזון מכניסים את הכוסברה, הפלפל החריף, השום, המלח והפלפל ומתחילים לעבד. תוך כדי העיבוד מוזגים את שמן הזית, עד לקבלת מרקם "פסטואי" נפלא. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את פסטו הכוסברה החריף למחבת ומחממים על אש בינונית, תוך הוספת גרגירי החומוס המסוננים. מערבבים בעדינות.

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום

כשהרוטב מתחיל לבעבע, סוחטים פנימה מיץ מחצי לימון, מערבבים ומכבים את האש.

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום

מצלחתים את המנה:

מורחים את הטחינה על צלחת שטוחה, מעליה בעזרת כף, מניחים את גרגירי החומוס בפסטו כוסברה החריף, מעטרים בפרוסות ביצה קשה עם קצת מלח (לא חובה) ומגישים לצד פיתות טריות.

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום

מסתערים ונהנים.

חומוסים ברוטב כוסברה
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ