מרק ערמונים וירקות קטיפתי עם טוויסט - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק ערמונים וירקות קטיפתי עם טוויסט

אם תהיתם מה אפשר לעשות עם שקית הערמונים בוואקום שקניתם בסופר, הכירו את המרק של מיכל רוזנבך

תגובות
מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

המרק הזה נולד אצלי במטבח לפני כמה שנים טובות, אחרי שכמה שקיות ערמונים קלופים בוואקום ישבו והסתכלו עליי בכל פעם שפתחתי את ארון המזווה. בעקבותיו, בעונת החורף במיוחד, אני ממלאת את מלאי השקיות הללו על בסיס שבועי.

תמיד אהבתי ערמונים, גם בתור ילדה זכורה לי ההתרגשות מקילוף ערמונים חמים שיצאו כרגע מהתנור. אך האהבה שלי לשילוב ערמונים קלופים בוואקום בבישול ניצתה לדעתי בעקבות המתכון הזה. מאז אני מרבה לשלב את האגוז החמאתי והנפלא הזה במתכונים רבים במטבחי ולאורך התקופה פגשתם אותו במתכון לבצק העלים הממולא, האורז בתנור עם הפטריות והערמונים ועוד.

המרק הבא הוא בעצם מרק ירקות וערמונים טחון (מעין בן דוד של המרק הכתום הנפלא) שמקבל טוויסט מעושן לקראת סוף הבישול עם הוספת מעט רוטב ברביקיו (ישנו גם רוטב שנקרא " liquid smoke" שכשמו כן הוא – מוסיף לתבשילים טעם מעושן, שניתן להוסיף במקום רוטב הברביקיו אם אתם מצליחים למצוא).

אני ממליצה להוסיף לאחר טחינת המרק גם מעט שמנת לבישול, אך זהו שלב אופציונאלי בלבד לאוהבי הז'אנר. במידה והמחנה חצוי אצלכם בעניין השמנת (כמו אצלי בבית), תמיד אפשר להוסיף בעת ההגשה בקערות האישיות זילוף של שמנת, במקום לסיר כולו.

שימו לב: אני מטגנת את הבצל והכרישה בשילוב של שמן וחמאה (כמו למשל במרק הירקות והגריסים). אם אתם מעוניינים במרק שאינו חלבי, המירו את החמאה בשמן נוסף. בנוסף, תנסו לחתוך את קוביות הירקות בערך לאותו גודל, כך כולן תתבשלנה באותה מידה.

המרק ישתנה בהתאם לנוזלים שתבחרו להוסיף: ציר בקר/עוף/ירקות/מים. שילוב של ציר/מים עם כוס יין לבן. הכל הולך, כל שילוב ייקח את המרק לכיוון מעט אחר - אך בכל המקרים התוצאה תהיה נפלאה.

חומרים:

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

1 בצל גדול קצוץ

1 כרישה פרוסה לעיגולים – חלק לבן וירוק בהיר בלבד

2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות

1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות

300 גרם ערמונים קלופים בוואקום (3 שקיות)

2 כפות שמן קנולה/חמניות

30 גרם חמאה

צרור טימין

 כ-6 כוסות ציר ירקות/עוף/בקר/ מים חמים

מלח, פלפל

כפית רוטב ברביקיו/ נוזל מעושן (לבדוק שם)

אופציונאלי:

מעט שמנת לבישול (לקחת כמויות)

כוס יין לבן יבש

הכנה:

בסיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית והחמאה ומטגנים את הבצל והכרישה עד לשקיפות.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים היטב כך שכל הירקות יטוגנו קלות.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את צרור הטימין ואת הציר הנבחר, כך שיכסה את הירקות ומחכים לרתיחה.

אם בוחרים להוסיף יין לבן, ממירים כוס מהציר ביין.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.

מוסיפים לסיר את הערמונים הקלופים ומבשלים עוד כרבע שעה, עד שגם הם מתרככים.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

מוציאים את צרור הטימין (יישארו עלים במרק, זה בסדר) וטוחנים עם בלנדר-מוט עד שמתקבל מרקם קרמי ללא גושים.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום
מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

מתבלים במלח, פלפל, וכפית רוטב ברביקיו/נוזל מעושן ומערבבים.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום

מי שמעוניין מערבב פנימה כרבע כוס של שמנת לבישול (או לחילופין מגיש עם תלתל שמנת כמו במנה המצולמת).

מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מגישים חם.

מרק ערמונים וירקות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#