ביסוני גבינה בשתי דקות עבודה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביסוני גבינה בשתי דקות עבודה

עד שתחממו את התנור ביסוני הגבינה כבר יהיו מוכנים. כמה ערבובים ולתנור וקיבלתם מיני לחמניות או ביסוני גבינה שיגרמו לילדים שלכם לאכול

תגובות
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה משולחן הילדים בארוחת ערב שהוזמנו אליה. לא שיש לי טענות לאוכל המצוין שהוגש בשולחן המבוגרים, אך מכירים את זה שלפעמים האוכל של הילדים קורץ לא פחות, כמו קציצה רכה וטובה או שניצל פריך ועסיסי למשל?

בלי להתבלבל, הושטתי יד ודגמתי ממבחר המיני לחמניות, שנקרא להן ביסונים לצורך העניין, שהיו מסודרים על המגש. חלק מהביסונים היו מעוטרים בקצח, חלקם בשומשום וחלק אחר ללא תוספות (בשביל ילדים ששומשום וקצח הם בגדר "לכלוך" מבחינתם). לאחר מכן הבנתי שבעצם נוצר פה מעין צופן להבחנה בין המילויים: קצח משמעו מילוי "בוגר" יותר של עגבניות מיובשות וכדור מוצרלה, שומשום - מילוי סטנדרטי של זית מגולען ובלי תוספות, כלומר - ביסון גבינה פשוט וטעים. כמובן שהשמיים הם הגבול מבחינת מילויים אפשריים אצלכם בבית: פסטו/בולגרית/תירס. בקיצור, מה שנמצא ואוהבים.

את הביסונים מכינים בשתי דקות, תוך ערבוב כל החומרים בקערה (שימו לב שאין ביצים בבלילה), הנחת תלוליות קטנות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה והופ לתנור. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת הערב עם הקטנטנים, לצד ביצים קשות, כמה גבינות וירקות (יחד עם הצזיקי המוצלח).

שימו לב שהמתכון מכיל חצי כוס פירורי גבינת צהובה, כמובן שניתן להמיר אותה במוצרלה, או לשלב גם וגם. רוצים לגוון? הוסיפו גם בולגרית מעוכה לבלילה.

חומרים:

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

200 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס פירורי גבינה צהובה

1/2 כוס שמנת חמוצה (השתמשתי ב-15%)

1 כפית גדושה מלח

2 כוסות קמח תופח

אופציונלי למילוי:

זיתים מגולענים/כדורי מוצרלה/עגבניות מיובשות/ממרח פסטו/קוביית גבינה בולגרית/גבינת עיזים וכו'

אופציונלי לפיזור מעל:

שומשום/שומשום שחור/קצח

ביצה טרופה

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכניסים לקערה את החמאה המומסת, פירורי הגבינה, השמנת החמוצה והמלח ומערבבים היטב.

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

אם בוחרים למלא את הביסונים, לוקחים עם ידיים נקיות כמות קטנה של התערובת (כף גדושה בערך), משטחים אותה בכף היד, ממלאים במילוי הנבחר, וסוגרים סביבו עם שארית התערובת. מניחים על נייר האפייה.

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

מי שמעוניין, מבריש את הביסונים בביצה טרופה ומפזר מעליהם שומשום/שומשום שחור/קצח.

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום

אופים כ-20-25 דקות עד שהביסונים מזהיבים ומגישים.

ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום
ביסוני גבינה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#