בלי מיקסר ובלגן: עוגת שקדים בחושה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי מיקסר ובלגן: עוגת שקדים בחושה

חובבי המרציפן יאהבו אותה, שותי הקפה יתמכרו אליה ולמי שאין זמן פנוי יאמץ אותה: עוגת שקדים בחושה - מדויקת ליום חורפי, אבל לא רק

תגובות
עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

עוגת השקדים הזאת שייכת לז'אנר העוגות שכמו נועדו להתקיים רק לצד כוס הקפה. עוגה עשירה בטעם של שקדים ווניל, בתוספת נגיעות של תפוז שמגיעות בזיגוג. עוגה מדויקת ליום חורפי, אבל לא רק.

אוהבי המרציפן מאד יאהבו אותה בזכות תוספת תמצית שקדים שמעניקה את אותו טעם מרציפני וארומה משגעת (כמו גם השקדים הטחונים שנמצאים בבלילה והשקדים הקלויים שמפזרים מעל הזיגוג).

בנוסף, זוהי עוגה שאינה דורשת מיקסר, הפרדת ביצים וטריקים נוספים: פשוט מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה אחת ושולחים לתנור. בזמן שהעוגה נאפית, מערבבים בקערית את חומרי הזיגוג וקולים את השקדים. קלי קלות.

חומרים:

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

לעוגה:

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3% שומן לפחות

1 כוס גדושה סוכר

4 ביצים L

1 וחצי כוסות קמח

3/4 כוס שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

3/4 כפית מלח

1 כפית תמצית שקדים

2 כפיות תמצית וניל

לזיגוג:

1 כפית גרידת תפוז

3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית שקדים

3/4 כוס אבקת סוכר

לזרייה מעל:

1/2 כוס שקדים פרוסים

הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב עם מטרפה את היוגורט, הסוכר והביצים.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום
עוגת שקדים בחושה
תומ אפלבאום

מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, המלח ושתי התמציות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום
עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתמזג לתוך התערובת.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (בקוטר 22-24) ואופים כ-35-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים כ-10 דקות ומחלצים מהתבנית.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום
עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה נאפית בתנור, מכינים את הזיגוג והשקדים.

לזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הזיגוג ומניחים בצד.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום
עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

לשקדים: קולים את השקדים על מחבת חמה, תוך ערבוב, עד שמשחימים אך לא נשרפים.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה עדיין חמה, בעזרת מברשת סיליקון, מורחים את הזיגוג בעדינות על פני העוגה עד שכולו נספג (בסדר שחלקו ינזול לצדדים).

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום

כשהזיגוג עוד רטוב, מפזרים את השקדים הקלויים על פני העוגה.

עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום
עוגת שקדים בחושה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#