בלי ללכלך כלים: פסטה ורוטב בסיר אחד - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלי ללכלך כלים: פסטה ורוטב בסיר אחד

ארוחה צמחונית זריזה של פסטה עם רוטב עשיר בסיר אחד. מי צריך יותר מזה?

תגובות
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום

כבר זמן מה שמתחשק לי להכין פסטה ורוטב בסיר אחד – כזו שמכניסים אליה את כל החומרים מראש ופשוט מחכים. הפסטה הזו כמעט ועונה להגדרה הזו, למעט ערבוב שכדאי להעניק לה פה ושם (שלא תיחרך בתחתית) וגבינת פרמזן מגוררת ושמנת שמוסיפים ממש בסוף הבישול.

מדובר בארוחה צמחונית זריזה של פסטה ורוטב עשיר בסיר אחד. מי שנרתע מסוגיית השמנת המתוקה, מוזמן לגלות שהיא ממש מינורית: על חבילת פסטה שלמה יש כאן רק 1/4 כוס שמנת מתוקה, שגם אותה ניתן להמיר בשמנת לבישול אם רוצים, ועדיין ייצא נפלא.

בפעם הראשונה שבישלתי את המנה השתמשתי בספגטי שדחפתי למים וכך בושל באופן שווה. הפעם, קצת הסתבכתי, ועם תחילת הבישול החלטתי לעבור לסיר רחב במקום הסיר הגבוה הקבוע שבו אני מבשלת פסטה, ובנוסף שברתי את הספגטי לחצי, על מנת להבטיח בישול שווה של הפסטה. בסופו של דבר יצאה מנה מוצלחת בהחלט, אך נדמה לי כי בפעם הבאה אבחר מראש בסיר רחב ובפסטה קצרה, לא עבה מדי, כמו פפרדלה או פוזילי למשל.

כמובן שיש המון מקום לגיוון עם הירקות והתבלינים: אפשר לשלב כמה סוגי פטריות, להחסיר את הזוקיני או האפונה בהתאם לטעמכם או בכלל להוסיף ירקות אחרים/נוספים. בפעם הראשונה שהכנתי את המנה לא היה לי טימין טרי, אז הלכתי על אופציה חריפה עם תוספת צ'ילי קצוץ דק - יצא מוצלח וטעים.

חומרים:

פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום

1 חבילה פסטה (500 גרם)

2 חבילות (כ-450 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות דק

2 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2/3 כוס אפונה עדינה (אני משתמשת בקפואה שהפשרתי מעט לפני)

3 שיני שום פרוסות דק

2 ענפי טימין

מלח, פלפל שחור, פתיתי צ'ילי יבש

1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/4 כוס שמנת מתוקה/לבישול

4 וחצי כוסות מי ברז

הכנה:

לסיר גדול ורחב על להבה בינונית-גבוהה מכניסים את הפסטה, הפטריות, הזוקיני, האפונה, השום, הטימין והמים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי יבש. מביאים לרתיחה.

פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום

מנמיכים את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין ללא מכסה ומבשלים למשך כ-8-10 דקות עד שהפסטה מוכנה והנוזל מצטמצם. מדי פעם מערבבים כך שהפסטה והרוטב לא ייחרכו בתחתית הסיר.

פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום

מוסיפים את הפרמזן והשמנת, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום
פסטה ורוטב בסיר אחד
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#