מי צריך תפוחי אדמה? גזרים בתנור בזיגוג מייפל וחרדל

השילוב הדביק-ממכר בין מייפל לחרדל עולה שלב כשהוא פוגש גזרים צבעוניים

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
קרדיט: תומר אפלבאום

המנה הזו נולדה לאחר שחבילה של גזרים צבעוניים צדה את עיניי אצל הירקן. זה היה יום חורפי וגשום וריח צלייתם בתנור מיד עלה באפי. לא עברו להן אלא מספר שניות מרגע העמסתם על העגלה להחלטתי שלא לצלות אותם "נטורל" עם שמן זית ומלח ים, כפי שחשבתי תחילה, אלא דווקא "שאשתגע" ואצלה אותם ברוטב דביק ונפלא של מייפל וחרדל (שילוב אהוב עליי, שכבר כיכב במתכון הקליל של הפרגיות הנפלאות האלה).

אם אתם לא מוצאים גזרים צבעוניים אצל הירקן שלכם – זה ממש בסדר - המנה תצא מצוינת גם "רק" עם גזרים כתומים רגילים ואפילו עם שילוב של ירקות שונים ולא רק גזרים. אפשר לשלב מקלות בטטה ודלורית לסיפור. הייתי אפילו מציעה להוסיף כמה שורשי פטרוזיליה ארומטיים. הזיגוג הזה יתקבל נפלא עם כל ירק בעל טעמי אדמה.

חומרים:

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום

כ-10 גזרים צבעוניים מקולפים וחתוכים לאצבעות עבות (כמו צ'יפס)

3 כפות מייפל אמיתי משובח

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון

3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בקערה את המייפל, החרדל, שמן הזית, המלח והפלפל.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הגזרים, מערבבים היטב כך שייעטפו כולם ברוטב ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום

אופים למשך כ-30 דקות, כאשר תוך כדי האפייה מערבבים את הגזרים פעם-פעמיים.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ