מי צריך תפוחי אדמה? גזרים בתנור בזיגוג מייפל וחרדל - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי צריך תפוחי אדמה? גזרים בתנור בזיגוג מייפל וחרדל

השילוב הדביק-ממכר בין מייפל לחרדל עולה שלב כשהוא פוגש גזרים צבעוניים

תגובות
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום

המנה הזו נולדה לאחר שחבילה של גזרים צבעוניים צדה את עיניי אצל הירקן. זה היה יום חורפי וגשום וריח צלייתם בתנור מיד עלה באפי. לא עברו להן אלא מספר שניות מרגע העמסתם על העגלה להחלטתי שלא לצלות אותם "נטורל" עם שמן זית ומלח ים, כפי שחשבתי תחילה, אלא דווקא "שאשתגע" ואצלה אותם ברוטב דביק ונפלא של מייפל וחרדל (שילוב אהוב עליי, שכבר כיכב במתכון הקליל של הפרגיות הנפלאות האלה).

אם אתם לא מוצאים גזרים צבעוניים אצל הירקן שלכם – זה ממש בסדר - המנה תצא מצוינת גם "רק" עם גזרים כתומים רגילים ואפילו עם שילוב של ירקות שונים ולא רק גזרים. אפשר לשלב מקלות בטטה ודלורית לסיפור. הייתי אפילו מציעה להוסיף כמה שורשי פטרוזיליה ארומטיים. הזיגוג הזה יתקבל נפלא עם כל ירק בעל טעמי אדמה.

חומרים:

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום

כ-10 גזרים צבעוניים מקולפים וחתוכים לאצבעות עבות (כמו צ'יפס)

3 כפות מייפל אמיתי משובח

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון

3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בקערה את המייפל, החרדל, שמן הזית, המלח והפלפל.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום

מוסיפים את הגזרים, מערבבים היטב כך שייעטפו כולם ברוטב ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום

אופים למשך כ-30 דקות, כאשר תוך כדי האפייה מערבבים את הגזרים פעם-פעמיים.

גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום
גזרים בזיגוג מייפל וחרדל
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#