קימצ'י, הגרסה הביתית המהירה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קימצ'י, הגרסה הביתית המהירה

רק 24 שעות המתנה ויש לכם קימצ'י, כמעט כמו בקוריאה, לנשנש בבית

תגובות
קימצ'י
תומר אפלבאום

את המתכון הקוריאני לקימצ'י ביתי, למדתי מחברתי יעל, שבכלל למדה אותו לפני שנים מבחורה פיליפינית בלוקסמבורג. היא סיפרה לי על מתכון מהיר (יחסית) לקימצ'י הקוריאני המסורתי אותו משפחתה נהנית לנשנש על בסיס קבוע.

כמובן ששמחתי מאד לקבל את המתכון המקוצר, אותו ניתן לאכול כבר 24 שעות לאחר הכנתו, בשונה מהקימצ'י המסורתי הקוריאני שמכינים חודשים מראש בצנצנות אבן ענקיות. מטעימות קימצ'י קודמות, זכרתי כי הוא חריף בהרבה מהגרסה הפיקנטית שלי, אבל אם מדובר בבית חובב אוכל חריף, מידת החריפות יכולה להשתנות בקלות בהתאם לכמות הצ'ילי שתבחרו להוסיף.

כידוע, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, ולכן שימו לב שאמנם ניתן לאכול את הקימצ'י כבר 24 שעות לאחר הכנתו, אך תוקפו פג כבר לאחר שבוע במקרר. בכל מקרה, הקפידו להשתמש בכרוב סיני, אותו מסתבר שניתן למצוא אצל רוב הירקנים (ואפילו בחלק מהסופרים הגדולים).

חומרים:

קימצ'י
תומר אפלבאום

1 ק"ג כרוב סיני (בערך כרוב אחד גדול)

1 כף מלח

2 כפות בצל ירוק קצוץ (חלק לבן וירוק בהיר בלבד, בערך מ-2 גבעולים)

2 שיני שום כתושות

1 כף גדושה פתיתי צ'ילי

2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ

1/2 כוס סויה (עדיף בהירה אם יש)

1/2 כוס חומץ

2 כפיות סוכר

אופציונלי: כמה טיפות שמן שומשום להגשה

הכנה:

קוצצים גס את עלי הכרוב ומניחים בקערה גדולה.

מפזרים את המלח מעל הכרוב ומערבבים היטב עם הידיים. מניחים בצד לכ-3-4 שעות.

קימצ'י
תומר אפלבאום
קימצ'י
תומר אפלבאום

מעסים ומועכים את הכרוב שהתרכך מעט עם הידיים ומסננים אותו מנוזלים שהצטברו.

קימצ'י
תומר אפלבאום

מוסיפים את יתר המרכיבים לכרוב ומערבבים היטב.

קימצ'י
תומר אפלבאום
קימצ'י
תומר אפלבאום
קימצ'י
תומר אפלבאום

מעבירים את הכרוב המתובל עם שאר הנוזלים והמצרכים לצנצנת גדולה (או כלי אחר שניתן לסגור היטב עם מכסה) ומאפסנים במקום קריר לפחות 24 שעות.

קימצ'י
תומר אפלבאום

בעת ההגשה, מוציאים מהכרוב המתובל לצלחת, ומי שמעוניין מוזמן לטפטף כמה טיפות שמן שומשום מעל.

קימצ'י
תומר אפלבאום
קימצ'י
תומר אפלבאום

הקימצ'י נשמר עד שבוע בכלי סגור במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#