הקיגל של אמא לשבת - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקיגל של אמא לשבת

קיגל כמו של פעם, דחוס אך עסיסי, מתוק ומתובל שקשה להפסיק לאכול

תגובות
קיגל
תומר אפלבאום

לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה, על כל צבעוניותו, ריחותיו ומטעמיו, ונתקלתי שוב בקיגל מופלא שטעמתי שם בעבר. לאחר מספר ימים, שיתפתי את אמי בחוויותיי והתלוננתי בפניה כי בעצם כבר שנים רבות שלא אפתה קיגל, וחבל, כי הרי הוורסיה שלה זכורה לי כמוצלחת וטעימה במיוחד.

אמי הפנימה את התלונה, ואכן לא עבר זמן רב ושתי תבניות אינגליש קייק עם קיגל מגרה הוגשו בארוחת שישי משפחתית. הקיגל היה בדיוק כפי שזכרתי: מתוק אך יחד עם זאת מתובל, דחוס אך עסיסי - טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול.

אמי משלבת בקיגל שלה שזיפים מיובשים קצוצים, פלפל שחור טחון וקינמון. ברור לי שכל אחד מכין את הקיגל המשפחתי שלו אחרת, וחלקכם אולי מעדיפים אותו יותר "פשוט". בעיניי, הגרסה הזאת ממש נפלאה ואני ממליצה מאד לנסות (ועוד לא הזכרתי עד כמה קלה ההכנה).

חומרים:

קיגל
תומר אפלבאום

שתי תבניות אינגליש קייק

800 גרם אטריות ביצים דקות

1 כוס שמן

3/4 כוס סוכר חום

4 כפות דבש

1 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

6 ביצים, מקושקשות בקערה

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות קינמון

הכנה:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים היטב.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית ומוסיפים את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר מתרכך בשמן (הוא לא ממש יימס בשמן) ומסירים מהאש.

קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום

מוסיפים במהירות את האטריות, הדבש, הביצים המקושקשות, השזיפים הקצוצים, המלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את התערובת באופן שווה אליהן.

קיגל
תומר אפלבאום

אופים עד להשחמה במשך כ- 40-45 דקות.

קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום

מגישים חם או בטמפרטורת החדר (האמת שהקיגל טעים גם קר).

קיגל
תומר אפלבאום
קיגל
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#