סלט בולגרי של חצילים, פלפלים ועגבניות - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט בולגרי של חצילים, פלפלים ועגבניות

הכינו את הגבינה הבולגרית: סלט קיופולו הוא כל מה שצריך על לחם טוב

תגובות
סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

שמו הבולגרי של סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות הוא "קיופולו". דידי, בת להורים בולגריים, היא שנתנה לי את המתכון הנפלא. מדובר בסלט פשוט שדורש הכנה מעט מורכבת. ראשית, יש לקלות את החצילים (על הגז, כבר יגיע הסבר), את הפלפלים (בתנור, כפי שעשינו כבר כאן) ולקלף את העגבניות. לאחר מכן ממש מדובר במעט עבודה, סכין טובה אחת והסלט מוכן.

דידי נוהגת לקלות את הפלפלים בגריל ואני בחרתי ללכת על הדרך המוכרת שלי, בתנור. דידי גם מניחה את הפלפלים בשקית ניילון לאחר קלייתם על מנת להקל על הקילוף, ואני נוהגת בשיטתה של אמי עם מלח ומגבת. כמובן שכל אחד מוזמן לבחור בשיטה הנוחה לו יותר. העיקר שבסוף יתקבלו פלפלים וחצילים קלויים.

דידי מדגישה כי אין לתבל יותר מדי את הקיופולו, עליו להיות עדין בטעמו (בשונה מסלט החצילים והפלפלים הרומני בעל הטעמים המודגשים יותר). כמובן שכל אחד יטעם וישנה את התיבול לפי ראות עיניו וטעמו – הרגישו חופשי לפרגן בעוד שיני שום, חומץ ומלח (זה קצת מזכיר את סלט החצילים והפלפלים הגרוזיני).

את הסלט מומלץ להכין יום לפני ההגשה, מה שמוריד עומס מיום האירוח. זהו מהסלטים שתמיד כיף שיש במקרר (כמו הפלפלים הקלויים או החצילים ברוטב הלימוני), הוא באמת משדרג כל ארוחה וכריך. הבולגרים מורחים אותו על פרוסת לחם שחור וטוב עם גבינה בולגרית מפוררת (כמובן) – מניסיון, מדובר במעדן אמיתי.

קחו בחשבון שמאחר ויש בסלט עגבניות טריות, הוא נשמר בכלי סגור במקרר עד חמישה ימים ולא מעבר לכך.

חומרים:

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

4 חצילים

8 פלפלים אדומים

6 עגבניות מקולפות עם קולפן עגבניות

למי שאין קולפן עגבניות: חרצו איקס בעגבניה, חלטו כמה דקות במים רותחים וקלפו.

מלח גס לפיזור על הפלפלים הקלויים

1/3 כוס חומץ 5%

5 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1 וחצי כפיות מלח

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 225 מעלות.

ראשית, שורפים את החצילים על הגז החשוף. כשצד אחד שרוף דיו, מסובבים בזהירות את החציל (אפשר עם מלקחיים/שני מזלגות) עד שהקליפה נשרפת מכל הצדדים.

לצמצום הלכלוך, נרפד סביב הכיריים ברדיד אלומיניום שמיד לאחר מכן נזרוק לפח.
מי שמעוניין מוזמן לדקור קצת את קליפת החצילים עם סכין/מזלג על מנת שהאדים ייצאו החוצה במהלך הקלייה.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

את החצילים השרופים מניחים על מסננת, לאחר שמצטננים מקלפים אותם (זה בסדר אם תישאר מעט מהקליפה השרופה, יוסיף לטעם בהמשך) ומסננים שוב. בסך הכל, מצליית החצילים ועד קציצתם תחלוף כשעה.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום
סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

במקביל, מניחים את הפלפלים השטופים והמיובשים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה וצולים אותם למשך כ-50 דקות. במהלך הצלייה, כשמבחינים כי קליפת הפלפלים העליונה כבר צלויה דיה – כלומר מתקמטת ומשחימה (כך שיהיה קל לקלפה בהמשך), הופכים את הפלפלים בזהירות, כך שהצלעות שעדיין קשיחות ייצלו אף הן.

יש לשים לב לא לשרוף יתר על המידה את הפלפלים ומנגד גם לא להוציא אותם קשיחים מדי. לכן כדאי להישאר בסביבת התנור במהלך הצלייה ולהציץ מדי פעם מתי נכון להפוך את הפלפלים ומתי להוציאם. ככל הנראה, ייצא לכם לסובב את הפלפלים כ-3-4 פעמים במהלך הצלייה. ייתכן וחלק מהפלפלים יהיו מוכנים להוצאה לפני אחרים, שימו לב.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים לפלפלים להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

השילוב של המגבת יחד עם המלח יעזור לנו עם קילוף הפלפלים.
כאמור, ישנה אפשרות להוציא את הפלפלים מהתנור היישר לשקית ניילון סגורה, שם הם מזיעים, מצטננים ומוכנים לקילוף. אתם מוזמנים לבחור איזו שיטה שיותר נוחה לכם.

מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם (בקלות, עם הידיים) ל-3-4 חתיכות ומנקים אותם מגרעינים וליבה (אפשר לשטוף הגרעינים). 

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

כעת, מכינים את הסלט:

עם סכין טובה וחדה, קוצצים היטב את בשר החצילים, שתי וערב, כמה וכמה פעמים ומעבירים לקערה.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

באותו אופן קוצצים היטב את הפלפלים הקלויים המקולפים ואת העגבניות המקולפות. במידה והעגבניות מלאות בהמון גרעינים, נפטרים מחלקם. מעבירים גם את הפלפלים והעגבניות לקערה.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום
סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

מתבלים בחומץ, שום כתוש, שמן זית ומלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום
סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום
סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום

מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה (כאמור, עדיף להכין יום לפני).

סלט החצילים, הפלפלים והעגבניות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#