פרידה מהחורף: סלט שומר ואפרסמון - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרידה מהחורף: סלט שומר ואפרסמון

סלט שכולו משחק טעמים בין מלוח-חמוץ-מתוק-חריף ופריכות מענגת ואניסית מסביב

תגובות
סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום

מה שקרה לי לפני כמה שנים עם הסלרי, בלי שום הקדמה מוקדמת, מתרחש אצלי לאחרונה גם עם השומר. מיחסים של שלום קר אך מתוח, התחלתי ממש לחבב אותו. אני מודה, כרגע הוא אהוד עליי יותר בגרסתו הפריכה והרעננה ופחות בגרסתו המבושלת, אך עדיין מדובר מבחינתי בתזוזה משמעותית לכיוון כינון יחסים דיפלומטיים תקינים.

ממצב שאיני מסוגלת להנות משום מאכל בעל גוון אניסי, בשנים האחרונות גיליתי שערק משתלב לי באופן נפלא דווקא עם הקמפרי האהוב עליי (בתוספת מיץ אשכוליות ונענע, אם כבר) וגם האוזו לא רע בכלל. מפה לשם אף מצאתי את עצמי לאחרונה מנשנשת להנאתי פלחי שומר בתוספת (המון) לימון, מלח ומעט שמן זית.

בהדרגה התחלתי לשתף את חבריי בתגלית, ובתמורה הם הסתכלו אליי במבט קצת תמוה: "מיכל – שומר עם לימון, מלח ושמן זה הבישבש המרוקאי הידוע לכל, כן? איפה התגלית?!".

כאקט של התרסה ומרדנות, החלטתי יום אחד לשדך לו עוד כמה שותפים לקערה, אם לא ננסה לא נדע, נכון? התחלתי עם אפרסמון. גיליתי שהאפרסמון והשומר כאילו נולדו להתקיים יחד באותה קערה (בתוספת המון לימון, כבר אמרתי?). פעם אחרת הוספתי גם גפרורי קולרבי פריכים, שחיזקו את אגף הפריכות - ולאחרונה, כשמזדמן לי להכין את הסלט לקהל קצת יותר בוגר, גם פלפל ירוק חריף משתדך לסיפור (או צ'ילי אדום קצוץ). מפה לשם, עד שהקערה לא מתחסלת, לרוב אני לא מרפה ממנה. החלטתי שאם זה המצב – לא יהיה זה הוגן מבחינתי לא לשתף בגילוי.

האפרסמון (המקולף והחתוך למקלות) ממש עוד מעט כבר עוזב אותנו, על כן הייתי מציעה להחליפו בעונה החמה המתקרבת אלינו בפרי פריך אחר כמו תפוח ובקיץ ממש במשמש/אפרסק/נקטרינה לחגיגה – (כמו שילובה של הנקטרינה בסלט הזה למשל). דרך אגב, גם תותים יתקבלו כאן בברכה (כמו בסלט תרד הזה). כמובן, כמו בהרבה סלטים, גם תוספת של אגוז פריך אפשרי בהחלט – אם פקאן סיני שיוסיף גם עוד ממד של מתיקות או אגוז אחר קלוי ושבור גס – לשיקולכם.

אם כן, כפי שהבנתם, גם כאן יש המון מקום למשחק, אתן לכם את הבסיס וקחו את זה משם.

חומרים:

סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום

2-3 יחידות שומר חתוכות לרבעים ופרוסות דק (השתמשתי הפעם ב-2 גדולות)

1-2 אפרסמונים מקולפים וחתוכים למקלות (השתמשתי הפעם באפרסמון וחצי)

מיץ משני לימונים (כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי)

1/4 כוס שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

אופציונאלי:

גפרורי קולרבי

חצי פלפל ירוק חריף/צ'ילי אדום קצוץ (בעיניי חובה)

פקאן מסוכר/טבעי חתוך גס

הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים היטב ומגישים.

סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום
סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום
סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום
סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום
סלט שומר ואפרסמון
תומר אפלבאום

כמה פשוט, ככה טעים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#