קליל וחגיגי: סלמון בחרדל, מייפל ופקאנים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קליל וחגיגי: סלמון בחרדל, מייפל ופקאנים

מנה עיקרית קלה ומרשימה לשולחן החג, אבל לא רק בכיכובו של הסלמון. סוד הקסם טמון דווקא ברוטב

תגובות
סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

שקית ענקית של פקאנים שהתגלגלה למטבחי הולידה את המנה הכה קלילה וטעימה הזו. אירחתי את המשפחה לארוחת שישי, ידעתי שנתח סלמון הולך להיות אחד המנות העיקריות, אך טרם החלטתי מה בדיוק אכין ממנו.

רציתי מנה שתקלע לטעמם של כל יושבי השולחן, לכן החלטתי ללכת על שילוב הטעמים, הכה אהוב עליי, של מייפל וחרדל (עם דגש דווקא על המייפל שמשתלב נפלא עם אגוזי הפקאן). כזכור לכם, השילוב של מייפל וחרדל כבר כיכב כאן במתכון של הפרגיות הללו ובגזרים המזוגגים, בין היתר.

נתח סלמון שלם מככב על שולחני לא מעט כאשר אני מארחת קבוצה גדולה - הרבה מקום למשחק בטעמים, מעט מקום לפאשלות. הרכבתי את המרינדה בפחות מדקה, תיבלתי ועיסיתי את הדג והחזרתי למקרר. נפגשנו שוב כעבור כמה שעות כאשר הידקתי לסלמון קראסט של אגוזי פקאן חתוכים גס ובזה הסתיימו ההכנות.

זמן איכות בתנור החם והמנה הוגשה לשולחן בהוד והדר. הביקורות היו נלהבות, ולכן היום אני כאן כדי לשתף אתכם במנה. קלה, טעימה ואפילו חגיגית מספיק בשביל שולחן הפסח.

חומרים:

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

נתח סלמון שלם

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

1 כף שמן זית/חמאה מומסת

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כף חרדל דיז'ון

כ-3/4 כוס פקאנים קצוצים גס

הכנה:

מניחים את נתח הסלמון על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, עם העור כלפי מטה, ומתבלים בנדיבות במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי.

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

בקערה קטנה מערבבים את המייפל, החרדל ושמן הזית/החמאה המומסת.

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום
סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

בעזרת מברשת סיליקון מברישים את הנתח במרינדה שבקערה.

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום
סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

עוטפים את הסלמון ברדיד אלומיניום רופף ומכניסים למקרר עד לאפייה (מינימום שעה).

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מהדקים בעדינות את הפקאנים הקצוצים בשכבה אחידה לסלמון.

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום

אופים את הנתח כ- 25 דקות.

תציצו פנימה בעזרת סכין בחלק הכי עבה של הסלמון לראות אם מבושל מספיק לטעמכם.

סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום
סלמון קליל בחרדל, מייפל ופקאנים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#