ממרח שום - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ממרח שום

כבסיס למנות דג או כממרח על ברוסקטה: ממרח שום קל ומוצלח שיכול להשתלב בהרבה מאוד מנות

תגובות
ממרח שום
תומר אפלבאום

זה כבר כמה שנים שרשום לי ברשימת הפתקים בטלפון המשפט הבא: "לבשל שום בחלב ולטחון אותו". כמו פתקים רבים עם הוראות לעצמי גם אליו טרם התייחסתי. איכשהו דילגתי על הבדיקה המסקרנת הזו. עד שלפני כמה שבועות השתתפתי בבוקר בישול מצומצם בנושא דגים, בהנחייתו של השף מיכאל כץ. עם תחילת המפגש הבחנתי בסיר קטן שכבר עמד על הכיריים והתבשל. מה מתברר? הוא בישל בו שום בחלב בשביל ממרח שישתמש בו בהמשך. "אוי הפתק שלי!" נזכרתי – בקול רם.

אחרי כבישות שונות, שליקה ועוד הפתעות (שבחלקן אשתף אתכם בהמשך) הגענו לממרח השום, אותו מרח מיכאל על פילטים של דג שהכניס לתנור (מתכון קליל ומרשים ממש בקרוב). האמת היא שהממרח המוצלח, הוורסטילי והקל להכנה הזה יכול להשתלב בהמון מנות: אם כבסיס למנות דג, אם כממרח על ברוסקטה או על בליני עם סלמון מעושן, גבינות, ירקות. אין סוף לשילובים. גם הממרח עצמו יכול לקבל טעמים שונים עם הוספת עשבי תיבול קצוצים למשל. לממרח שלי הוספתי עלי פטרוזיליה קצוצים דק, אך ניתן להמיר אותם בבזיליקום שמשתלב נפלא.

כמות המצרכים למתכון תשתנה בהתאם לכמות הממרח שתרצו להכין. הרגישו חופשי להכפיל את הכמויות.

חומרים:

ממרח שום
תומר אפלבאום

1 ראש שום גדול וטרי, מקולף ומופרד לשיניים

כ-1 כוס חלב לכיסוי השום בסיר

1 כפית גדושה עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק

מלח, פלפל שחור

הכנה:

מכניסים את השום לסיר קטן ומכסים בחלב.

ממרח שום
תומר אפלבאום

מבשלים על להבה נמוכה עד שהשום מתרכך (אין צורך להביא לרתיחה) במשך כ-45 דקות.

ממרח שום
תומר אפלבאום

מסננים את השום מהחלב (אך שמרו אותו בצד למקרה ותרצו לדלל את הממרח).

ממרח שום
תומר אפלבאום

מועכים וקוצצים היטב את השום במעבד מזון קטן/עם סכין חדה/בלנדר מוט. אני מעכתי את שיני השום הרכות עם החלק הרחב של הסכין ולאחר מכן קצצתי.

ממרח שום
תומר אפלבאום

מעבירים את השום הטחון/קצוץ לקערה קטנה, אליו מוסיפים את הפטרוזיליה, הפלפל השחור והמלח בתוספת מעט מהחלב (הוספתי כף) ומערבבים. מוסיפים עוד חלב עד לקבלת הסמיכות הרצויה, מתקנים תיבול במקרה הצורך.

ממרח שום
תומר אפלבאום
ממרח שום
תומר אפלבאום
ממרח שום
תומר אפלבאום
ממרח שום
תומר אפלבאום

ניתן לשלב את הממרח העדין והנפלא הזה במנות רבות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#