פילה דג עם ירקות בתנור: הכי פשוט, הכי טעים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פילה דג עם ירקות בתנור: הכי פשוט, הכי טעים

מאחורי המנה המרשימה והיפה מסתתרת הכנה פשוטה ומהירה לדג בתנור

תגובות
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום

המתכון הקליל והכל כך מרשים הבא מגיע בעקבות המתכון הקצרצר אך הקולע של ממרח השום. מי שלא נמנה בין חובבי השום, מוזמן בהחלט להישאר עמנו, משום שהחלופות לממרח השום במנה זו הן רבות.

בגדול, מדובר במתכון פשוט של דג בתנור. מה שהופך אותו למיוחד ומעניין הוא צורתו ובעיקר יופיו. מצפים את פילה הדג הנבחר (כל פילה דג לבן טרי יעשה כאן את העבודה, היום הלכתי על דניס) בממרח כלשהו (מיד אפרט את האופציות) ולאחר מכן מכסים את הממרח בירקות. זהו, זמן איכות בתנור והמנה המרשימה והטעימה שלנו מוכנה.

מבחינת סוג הממרח, האופציה המועדפת בעיניי היא ממרח השום, אך גם ממרחים רבים אחרים יתאימו – מחרדל דיז'ון טוב לממרח עגבניות מיובשות ואפילו מיונז. לעניין קשקשי הירקות – שתי אפשרויות: קשקשי זוקיני (שחולטים קודם במים רותחים) או עגבניות (שלא צריכים שום הכנה מראש). ניתן למשל לבחור בפטריות אם מעדיפים (שגם לא צריכים התעסקות מוקדמת) או קישוא לדוגמא.

יש במתכון הרבה מקום למשחק וגיוון. הכמויות במתכון הן עבור שני פילטים של דג, אך כמובן שהכפילו כמויות בהתאם למספר הסועדים והרעב שלהם.

חומרים:

פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום

2 פילטים טריים של דג (היום הלכתי על דניס, אך כל דג לבן טרי יתאים כמו בורי/מוסר/לברק למשל)

ממרח שום/חרדל דיז'ון/מיונז/ממרח עגבניות מיובשות

עגבנייה מקולפת, חתוכה לחצי ואז לפרוסות דקות/ זוקיני פרוס דק מאוד/פטריות פרוסות דק

שמן זית

מלח, פלפל

מניחים את הדגים, עם העור כלפי מטה, על נייר האפייה המשומן ומתבלים במלח ופלפל.

אם בוחרים להשתמש בזוקיני, ראשית חולטים אותו מעט: מכניסים את הפרוסות הדקות לקערה עם מים רותחים למשך כדקה ומסננים בעדינות.

מסדרים מעל הממרח את קשקשי הירק הנבחר כך שכל פרוסה שמניחים חופפת במקצת לפרוסה שהונחה לפניה. מזלפים מעט שמן על פני קשקשי הירקות.

פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום

אופים למשך כ-8-12 דקות.

פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום
פילה דג בקשקשי ירקות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#