שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

גרנולה ביתית קלה ומעולה

בשידוך עם יוגורט ופירות חתוכים, בתוספת חלב (איזה שאוהבים) או פשוט לצרכי נשנוש, גרנולה ביתית נפלאה

מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גרנולה ביתית
מיכל רוזנבך

הגרנולה של ניצן נולדה מחיבור של כל מיני מתכונים שבדקה בעבר והפכה, מסתבר, לאורך השנים למצרך מבוקש ביותר בקרב חברותיה, שמחכות למשלוח המפנק הבא ממטבחה. אם בשידוך עם יוגורט ופירות חתוכים, בתוספת חלב (איזה שאוהבים) או פשוט ככה ישירות מהקופסה לצרכי נשנוש, מדובר בגרנולה נפלאה.

אני אוהבת להגיש את הגרנולה גם כחלק ממזנון בראנץ': מעמידים קערת זכוכית/צנצנת מלאה בגרנולה לצד קערה עם יוגורט איכותי וקערה נוספת עם מבחר פירות חתוכים (אפשר לחוד או כסלט פירות). לצד קעריות וכפיות (אפשר גם תוספת סילאן/דבש למי שרוצה) – החגיגה גדולה, גם לעיניים וגם לבלוטות הטעם.

מבחינת הרכב הגרנולה יש כאן המון מקום למשחק וגיוון כמובן: לעניין המתיקות, הגרנולה הזו מתוקה, לא אשקר, כתוצאה של שילוב של ממתיקים שונים (סילאן, מייפל, דבש וסוכר חום כולם באותו מתכון). אתם כמובן מוזמנים להחסיר, לצמצם או לדבוק במתכון כפי שהוא. אני הורדתי מראש רבע כוס סוכר חום, כך שיוצא להוסיף לכמות נכבדת של גרנולה רבע כוס מכל ממתיק, ובעיניי מתקבלת גרנולה נפלאה ומדויקת. באותו אופן אפשר להמיר חלק מהממתיקים בתוספת של ממתיק אחר (כמו את הדבש בסילאן/מייפל למשל וכך לטבען את המתכון).

לעניין האגוזים, אני ממליצה להישאר עם המתכון כפי שהוא (וגם לא לוותר על הקוקוס בבקשה), אך כמובן שאם לא אוהבים מרכיב כלשהו (או שחסר ורוצים להכין את הגרנולה כאן ועכשיו), פשוט מוסיפים עוד מאגוז אחר.

לגבי הפירות היבשים, גם כאן מדובר בטעם אישי. אצלי בבית אוהבים גרנולה נטולת פירות יבשים. ניצן מוסיפה אך ורק חמוציות ללא סוכר (בסוף ההכנה, הסבר יגיע בהמשך). לכו על מה שאתם אוהבים, האפשרויות הן רבות (כמה אלטרנטיבות בגוף המתכון, אך בעיקרון כל פרי מיובש אהוב יתאים).

אחרון לפני שמתחילים: בעיקרון, ההכנה פשוטה אבל צריך להקפיד על דבר אחד - בזמן שהגרנולה נאפית בתנור יש לערבב אותה היטב, כל רבע שעה בערך, כך שלא תהפוך לגושית (בדיוק ההיפך מהגוש ששאפנו לו בעוגיות הבריאות). כדאי גם במהלך תהליך ההתקררות להמשיך בערבובים מדי פעם, עד שהגרנולה תתקרר.

חומרים:

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

500 גרם שיבולת שועל (קוואקר עבה - לא אינסטנט)

1/2 כוס שמן חמניות

1/2 כוס סוכר חום (אני מראש הכנתי עם 1/4 כוס)

1/4 כוס דבש

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גרם קוקוס

100 גרם גרעיני חמנייה

100 גרם שקדים מולבנים

100 גרם אגוזי פקאן, שבורים גס

100 גרם אגוזי מלך, שבורים גס

אופציונאלי:

1/2 כפית קינמון

דוגמאות לפירות יבשים שניתן להוסיף בסוף ההכנה:

חמוציות ללא תוספת סוכר

צימוקים

בננות מיובשות

משמש מיובש חתוך לקוביות

גוג'י ברי

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.

מערבבים היטב את כל החומרים (למעט הפירות יבשים) בקערה גדולה.

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

משטחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים, עד שהגרנולה שחומה וריחנית, למשך כשעה ורבע עד שעה וחצי.

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

חשוב: תוך כדי האפייה, מקפידים לפתוח את התנור כל 15 דקות בערך ולערבב היטב את הגרנולה על מנת שלא תהפוך לגושית.

מומלץ במהלך האפייה גם להפוך את התבנית (בהרבה תנורים החום לא מתפזר באופן שווה).

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

מוציאים את תבנית הגרנולה מהתנור וממשיכים לערבב מדי פעם עד שמתקררת.

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

כאשר הגרנולה קרה, מוסיפים אליה את הפירות היבשים שבוחרים ומערבבים היטב.

גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום
גרנולה ביתית
צילום: תומר אפלבאום

מאפסנים את הגרנולה בכלי סגור.

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ