כמה קל, ככה טעים: מאפה שעועית ירוקה בגבינות - טאצ' פוד - הארץ

כמה קל, ככה טעים: מאפה שעועית ירוקה בגבינות

שעועית ירוקה ולא רק כתוספת בצד, אז איך נשמע לכם השילוב שלה במאפה גבינות?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

אני מרבה לבשל שעועית ירוקה בעיקר כתוספת לארוחות. מדובר בירק שכל המשפחה שלי נהנית לאכול, רק אם אינו מבושל יתר על המידה, לא הופך לסמרטוטי ושומר על פריכותו. לרוב, אני מכינה שעועית עדינה באופן הכי פשוט: בישול קצר במים מומלחים ומורתחים, סינון, תיבול במעט שמן זית ומלח ים (לפעמים שום) ומשם לשולחן.

אם לא מיד מגישים לשולחן, מומלץ להעביר את השעועית לקערת קרח בכדי להפסיק את הבישול ושלא תהפוך לסמרטוט שאיש לא ייגע בו.

היום אני לוקחת את השעועית ועושה לה מתיחת פנים (אני משתמשת לאורך השנה בשעועית עדינה קפואה, אך גם שעועית ירוקה "רגילה" בהחלט תתאים, קפואה או טרייה – שאז תצטרכו לקטום לה את הקצוות לפני הבישול). לאחר בישול קצרצר, מערבבים אותה עם תערובת קלילה שמכינים מגבינת שמנת, שום וחלב, מעבירים לכלי המתאים לתנור, מפזרים ציפוי כיפי וטעים של שקדים פריכים ופנקו ומכניסים לזמן איכות בתנור. כמה קל – ככה טעים.

לשבועות, אך ממש לא רק, מדובר בתוספת מדהימה לשולחן.

חומרים:

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום

1 חבילה (600 גרם) שעועית ירוקה (אפשר עדינה) קפואה

1 חבילה (כ-225 גרם) גבינת שמנת רכה (להוציא לפני כדי שתגיע לטמפרטורת החדר, אני השתמשתי בגבינה בעלת 25% שומן)

1/2 כוס חלב 3%

3 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה מלח

3/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס שקדים פרוסים

1/4 כוס פירורי פנקו

1 שן שום כתושה

30 גרם חמאה מומסת

מלח ים

הכנה:

מבשלים את השעועית בסיר גדול של מים מורתחים מומלחים למשך כ-3 דקות ומסננים.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת הרכה, החלב, השום הכתוש, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את השעועית המסוננת לקערה ומערבבים בעדינות.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את השעועית לכלי משומן שמתאים לתנור (אני השתמשתי בכלי קרמיקה אובלי בגודל בינוני).

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום

מערבבים בקערה קטנה את השקדים הפרוסים, פירורי הפנקו, שן השום הנותרת והחמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד על פני השעועית. מתבלים במלח ים ואופים למשך כ-30 דקות.

 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
 מאפה שעועית ירוקה בגבינות
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ