שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

"חומוס" מעדשים כתומות כבר הכנתם?

מסתבכים עם הכנת חומוס בבית? יש תחליף והוא לא פחות טעים (אם לא יותר) והרבה יותר מהיר. במקום גרגירי חומוס, הולכים על עדשים כתומות

מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חומוס עדשים כתומות
מיכל רוזנבך

באחד המפגשים האחרונים שלנו, חברתי, התזונאית שבדרך, סיפרה לי על כל מיני מתכונים שהכינו בלימודים שלה. אקדים ואודה, מרבית המאכלים שתיארה לא ממש עוררו אצלי את בלוטות הטעם, אך היו כמה שבכל זאת עוררו משהו, בעיקר ה-"חומוס" עדשים כתומות שתיארה כמפתיע וטעים במיוחד.

עצם העובדה שזמן הכנתו קצר בהרבה מהכנת חומוס רק הוסיפה לאטרקטיביות שלו (בין היתר אין כאן השרייה מוקדמת למשל). אם כן, מרגע שטיפת העדשים במסננת ועד לזילוף שמן הזית לפני ההגשה לשולחן (לצד כמה משולשי פיתות חמות) עוברת גג חצי שעה, שבמרביתה איננו עושים יותר מדי.

בתוספת כמה סלטים/ממרחים קלים להכנה (כמו הפול של סבא משה, טחינת סלק וממרח פלפל שיפקה, למשל), יחד עם הלימונים הכבושים אפילו, פתחנו שולחן מעורר תיאבון. סלט קצוץ ליד ואתם מסודרים.

חומרים:

חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום

1 כוס עדשים כתומות

1 וחצי כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

1 שן שום חצויה

1 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

שוטפים את העדשים במסננת במי ברז.

מעבירים את העדשים המסוננות לסיר קטן עם המים ומביאים לרתיחה.

חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום

מבשלים עוד 2-3 דקות על להבה בינונית. מסירים את הקצף שמצטבר על פני מי הבישול עם כף  מחוררת.

חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום

מכבים את האש, מכסים את הסיר וממתינים 15 דקות.

מעבירים את העדשים למעבד מזון יחד עם שמן זית, שום ותבלינים וטוחנים כמה דקות עד לקבלת מחית חלקה.

חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום
חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום
חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום
חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים לצד פיתות ו/או חמוצים, רבעי בצל או ירקות.

חומוס עדשים כתומות
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ