שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
בולונז פתיתים
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

המנה הזו נולדה אצלי במטבח מאילוץ. שנייה לפני שרצתי מהבית בבוקר הבנתי שלא דאגתי לילדים לצהרים ולא הכנתי שום דבר. מצאתי במקפיא שאריות בשר ועוף טחון והוצאתי את שניהם למגש על השיש, "כבר אכין סוג כלשהו של קציצות בהמשך" חשבתי.

מפה לשם, הבוקר התארך לצהרים ואיפה אני ואיפה הקציצות. חזרתי הביתה לתקתק צהרים לפני שיוצאת לאסופים. פתחתי את ארון המזווה והפתיתים האהובים על ילדיי מיד קרצו לי, נזכרתי בחברה שסיפרה לי פעם שילדיה מטורפים על בולונז פתיתים (או אולי זה היה אורז בעצם?) והחלטתי לנסות.

מעבד המזון בא לעזרתי וחסך ממני חיתוך מיותר (ודאג שלאמצעית לא יהיו "חתיכות" כמו שהיא אומרת). הוספתי את כל החשודים המיידיים ותיק תק הסיר עמד לבישול קצרצר ולעניין. מודה, הייתי סקפטית. בואו נגיד שהעניין לא נראה מגרה מדי תחילה.

עם הגעתם של הילדים, יצאתי בקמפיין המבשר כי היום לצהרים מוגשת מנה חדשה ומעניינת בשם "בולונז פתיתים". באופן מפתיע, הסקרנות וההתלהבות תפסו ושלושתם אישרו ובגדול. דרך אגב, גם אני התענגתי על קערה של בולונז פתיתים (אחרי שהוספתי קצת צ'ילי חריף). מי שמעוניין, מוזמן מראש להפוך את המנה לפיקנטית יותר על ידי הוספת פפריקה חריפה ו/או פלפל חריף קצוץ יחד עם השום והגזר. לצד סלט קצוץ וטחינה, מדובר ביופי של ארוחה לכל המשפחה.

חומרים:

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

2 כוסות פתיתים

500 גרם בשר טחון (אפשר שילוב של עוף ובקר או רק בקר/עוף)

1 בצל קצוץ דק דק (אני כאמור קצצתי למחית במעבד מזון)

3 שיני שום כתושות

1 גזר מגורר דק

100 גרם רסק עגבניות (הקופסה הקטנה)

1 כף קטשופ

1 כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל

3 כפות שמן חמניות לטיגון

2 וחצי כוסות מים רותחים/ציר עוף רותח

אופציונאלי ל"גדולים":

פלפל ירוק חריף קצוץ דק ו/או פפריקה חריפה

הכנה: 

מחממים בסיר רחב ונמוך את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-2-3 דקות.

כדי להפוך את המנה ליותר פיקנטית, ניתן להוסיף יחד עם השום גם פלפל ירוק חריף קצוץ דק.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומפוררים אותו תוך ערבוב, עד שמשנה את צבעו.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ, הצ'ילי המתוק והתבלינים ומערבבים היטב.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הפתיתים ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

כעת, מוסיפים את המים הרותחים/ציר העוף, מערבבים, מחכים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים למשך 10 דקות.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום
בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

מגישים ונהנים.

בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום
בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום
בולונז פתיתים
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ