שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חמש דקות עבודה: בראוניז השוקולד של קתרין הפבורן

מתכון קלאסי, קל ומהיר הכנה והתוצאה – עוגת בראוניז עסיסית, נימוחה ושוקולדית במיוחד

בראוניז
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

המתכון לבראוניז העסיסיים והנימוחים הבאים שייך במקור ללא אחרת מאשר השחקנית קתרין הפבורן ז"ל, אחת מאושיות הוליווד הקלאסיות. לאחר שקראתי כתבה כי הפבורן האצילית נהגה לחזור למתכון פשוט זה כמעט כל סופשבוע, החלטתי לגוון את מתכון הבראוניז השגור במטבחי (שגם אותו רושמת לי שחייבת לכם ביום מן הימים) ולדגום את גרסתה שהתגלתה כלא פחות מופלאה.

הכנתי את העוגה בשתי דקות עבודה באחת השבתות האחרונות יחד עם בני, ולבקשתו המרנו את אגוזי המלך בחופן מפרגן של שוקולד צ'יפס. התקבלו בראוניז נימוחים, שוקולדיים ונפלאים, כנראה שהוספת רק רבע כוס קמח לבלילה עושה את זה. אנא שימו לב לא לאפות יותר מדי את הבראוניז על מנת לשמור על אותו מרקם מענג ונפלא. לגרסה המצולמת כבר הוספתי חופן של אגוזי מלך שבורים גס וחופן של שוקולד צ'יפס – שילוב קלאסי מוצלח ומומלץ ביותר.

חומרים:

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

1/2 כוס קקאו

1 כוס סוכר

120 גרם חמאה

2 ביצים

1/4 כוס קמח

1 כוס אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס/ שוקולד צ'יפס/שילוב של כמה

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

בסיר קטן ממיסים חמאה וקקאו תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורידים מהאש ומצננים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את תערובת החמאה-קקאו לקערה גדולה ומוסיפים את שתי הביצים, אחת אחת, רק לאחר שהראשונה נטמעה בתערובת מוסיפים את השנייה ומערבבים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הוניל ומערבבים.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

בקערה בינונית נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והאגוזים ו/או השוקולד צ'יפס.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את היבשים לקערה הגדולה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית בגודל 20 * 20  ואופים למשך 30-35 דקות.

בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
בראוניז
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ