עוגת שוקולד פשוטה. לכאורה: מתכון למשקיענים

אחת מעוגות השוקולד היותר רכות ומענגות שיש. הבונוס: גנאש עשיר עם עוד קצת שוקולד

מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד
קרדיט: תומר אפלבאום

החזיקו חזק, כי היום אני שמחה להציג בפניכם את אחת מעוגות השוקולד היותר רכות ומענגות שיש – הלוא היא עוגת השוקולד של לין (אותה קונדיטורית נפלאה שחתומה גם על עוגת הקוקוס הזו).

לפי הסטנדרטים של לין, מדובר בעוגת שוקולד פשוטה – אך בפועל ממש לא כזו ועל כן אני מזהירה מראש – זאת לא עוגה מקטגוריית "הכל בקערה אחת וסיימנו". מבט חטוף ברשימת המרכיבים, שאינה קצרה כלל, תחזק טענה זו (למרות שאת כל המרכיבים ככל הנראה כבר יש לכם במטבח כרגע).

אם תציצו שוב ברשימת המרכיבים, תראו כי יש בעוגה שש ביצים מופרדות (שמעניקות אווריריות נפלאה לעוגה) ואפילו כף מיונז מפתיעה, שלא נוותר עליה בזכות הרכות הרבה שמעניקה לעוגה (מבטיחה כי גם שונאי המיונז החריפים ביותר לא יחושו בו).  באירועים חגיגיים לין אופה את העוגה עם 8 ביצים, בכדי לקבל עוגה גבוהה ומרשימה יותר.

וידוי: אחרי הצילומים לין לא הייתה מרוצה מהקקאו שהשתמשתי בו לעוגה. מדובר בקקאו הולנדי איכותי (כך חשבתי) אך לא כהה מספיק, בדיעבד. לכן, אם רוצים להגיע לתוצאות של לין, כדאי לקנות קקאו כהה יותר (שניתן למצוא בכל מקום), כך תתקבל עוגה כהה ועשירה יותר. הפנמתי ואיישם בפעם הבאה.

אם חשבתם שסוגיית הקקאו הפעוטה פגעה בטעמה של העוגה או בעושרה, עוד לא דיברנו על הגנאש המושחת שאני מתעקשת שלא תוותרו עליו. הגנאש הפעם מורכב מ- 200 גרם שוקולד מריר (כן, כן) המומסים יחד עם שמנת מתוקה, כאשר לתוך העונג הזה גם מערבבים כף חמאה בשביל הברק. לין ממליצה להניח את הגנאש המוכן בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני מריחתו על העוגה, צעד שהופך אותו לאפילו יותר קרמי ונפלא.

הפעם אפיתי את העוגה בתבנית קוגלהוף בקוטר 26, אך גם תבנית קפיצית רגילה תתאים כמובן.

חומרים:

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

חמאה לשימון התבנית

יבשים:

2 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס סוכר + 3/4 כוס סוכר

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כפית שטוחה מלח

רטובים:

1 כוס חלב

1 כף חומץ

1 כף מיונז

1 כף נס קפה שממיסים ב-1/4 כוס מים רותחים

1/2 כוס שמן קנולה/חמניות

1 כפית תמצית וניל

15 גרם חמאה מומסת

8 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 כפית מיץ לימון (או קרם טרטר)

לגנאש שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

15 גרם חמאה

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את החומץ יחד עם כוס החלב ומניחים בצד.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

מנפים לקערה את הקמח, חצי כוס סוכר, הקקאו והמלח.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

יוצרים מעין בור במרכז התערובת היבשה, מכניסים לתוכו את השמן, החלמונים, המיונז, תמצית הווניל והקפה ומערבבים היטב עם מטרפה.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום
עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום
עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום
עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

כעת, מכניסים את החלבונים ומיץ הלימון למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

מערבבים את החלבונים המוקצפים לתוך שאר הבלילה, בעדינות, בשלוש מנות.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את החמאה המומסת ומקפלים בעדינות עד שנטמעת.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

דופקים מעט את התבנית על השיש (להוצאת בועות) ומניחים את העוגה על תבנית תנור עם שוליים ומכניסים לתנור. שופכים כשתי כוסות מים רותחים על התבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום
עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הגנאש:

מכניסים לקערת זכוכית במיקרו או בבאן מארי את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה וממיסים. מערבבים ומוסיפים פנימה את החמאה.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

מניחים את הגנאש בצד שיגיע לטמפרטורת החדר ומצפים היטב את העוגה. אם רוצים שהציפוי יהיה יפה יותר, עוברים עם מזלג לקבלת טקסטורה מעניינת.

עוגת שוקולד
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ