טארט טאטן בננות עם טריק לקיצור דרך

כי כל אחד זכאי לביס מלא בבננות מקורמלות

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טאטן בננות
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לפני מספר חודשים, נתקלתי באחד מסרטי האוכל המהירים והממכרים האלה שאי אפשר להוריד מהם את העיניים. בסרטון הכינו בשנייה וחצי מה שנראה כפאי הבננות המפתה בתבל. רשמתי לעצמי מיד ברשימת הפתקים שאני חייבת להכין גרסה שלי לשחיתות הזו.

בדומה לטארט טאטן הקלאסי והאהוב, גם כאן נכניס את המחבת לתנור לאחר שתבלה על הגז. לכן, השתמשו במחבת שמתאימה לכך (אם מתלבטים, תמיד אפשר לכסות את הידית ברדיד אלומיניום). בנוגע לגודל המחבת – זו יכולה להשתנות ולא חייבת להיות בקוטר 28, כמו זו שאני השתמשתי בה הפעם – פשוט מספר הבננות וקוטר עיגול הבצק שתחתכו ישתנה בהתאם. יש רק להקפיד לצופף כמה שיותר את הבננות, כדי שכל ביס יהיה מלא בבננות מקורמלות ונפלאות ובכדי שבעת הפיכת המחבת, לא ייווצרו חורים בעוגה היפה.

אם כן, בשונה מהטארט טאטן, בקינוח הזה משתמשים בבצק עלים קנוי על בסיס חמאה, כך שהעבודה כאן ממש קצרה וקלה. ראשית, מרדדים מעט את הבצק וקורצים בו עיגול לפי המחבת שנבחרה. לאחר מכן מכינים קרמל מהיר, טובלים ומסדרים בו היטב את הבננות, מכסים באותו עיגול בצק ולהתראות עוד חצי שעה.

אני מעדיפה להשאיר את הבננות שלמות במתכון זה (מינוס הקצוות), ככה מרוויחים יותר בננות מקורמלות בכל ביס.

חומרים:

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום

בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

6-10 בננות – תלוי בגודל המחבת וגודל הבננות, מקולפות, עם קצוות חתוכים

1/2 כוס סוכר חום דמררה

1/4 כוס סוכר חום כהה

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

120 גרם חמאה

להגשה: גלידת וניל

הכנה:

מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח מקומח, מרדדים מעט, מניחים את המחבת הפוכה מעל בצק העלים וקורצים עיגול בקוטר המחבת, אותו מחוררים בעזרת מזלג.

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום

כעת, באותה מחבת, ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר, תמצית הווניל והקינמון עד לקבלת מעין קרמל (שלא יהיה אחיד וזה בסדר – גם ככה אוטוטו נכנס לתנור).

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום
טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום

מסירים את המחבת מהאש, טובלים את הבננות היטב בקרמל ומסדרים אותן במעגלים בצפיפות. שופכים את יתרת תערובת החמאה- סוכר מעל ובין הבננות באופן אחיד.

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום
טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום

מניחים את עיגול בצק העלים המחורר מעל שכבת הבננות ומעבירים סכין מסביב.

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום

אופים 30 דקות, מוציאים, מעבירים שוב סכין מסביב, הופכים לצלחת שטוחה ומגישים חם עם גלידת וניל.

טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום
טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום
טאטן בננות
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ