שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

סלט קינואה שכולו קיץ

סלט שהוא בעצם גם תוספת או תוספת שהיא בעצם גם סלט – בריא ובעל טעמים ומרקמים שונים וכיפיים, כך שכל ביס גדוש בהפתעות שונות וטעימות

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
סלט קינואה ומנגו
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

כפי שסיפרתי כבר בעבר, הקינואה נכנסה אצלי לרשימת המאכלים הקבועים במטבח די באיחור. עם זאת, מהרגע שאימצתי אותה, היא צמצמה את הפער ואני נהנית לאלתר איתה מאכלים שונים, בתוספת שחקני חיזוק וטעמים מגוונים. כמו למשל סלט הקינואה האהוב עליי שמשלב מנגו, כוסברה, צ'ילי ועוד הרבה הפתעות.

באחד הביקורים האחרונים שלי בסופרמרקט האהוב Whole foods, גיליתי שבעצם אחד מסלטי הדגל שלהם הוא סלט קינואה שדומה למדי לסלט שאני נוהגת להכין – רק בשילוב פולי סויה (אדממה מקולף), גמבה אדומה קצוצה, צימוקים ואפילו מעט קוקוס טחון. את פולי הסויה (שקונים באגף הקפואים) והגמבה אימצתי במתכון של סלט הקינואה המנצח שכבר אציג בפניכם – אך בעיניי חמוציות/אוכמניות מיובשות (בהן התאהבתי במתכון של סלט החיטה) עדיפות על צימוקים, ואת הקוקוס לא ניסיתי לשלב – אתם כמובן מוזמנים (רבע כוס יעשה את העבודה אם מתחשק לכם לבדוק את העניין).

גם כאן, אני מבשלת את הקינואה כמו פסטה בסיר מים רותחים, מסננת, שוטפת ואז מעבירה לקערה ומעניקה לה תוספת של טעמים וטקסטורות.

קבלו סלט שהוא בעצם גם תוספת או תוספת שהיא בעצם גם סלט – בריא ובעל טעמים ומרקמים שונים וכיפיים, כך שכל ביס גדוש בהפתעות שונות וטעימות.

חומרים:

סלט קינואה ומנגו
צילום: שרון בוקוב

1 כוס קינואה

1 מנגו גדול (או 2 קטנים) מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צי'לי אדום קצוץ דק (אפשר ירוק אם אין)

1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

2 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

1/3 כוס בצל אדום קצוץ דק

1/2 כוס פולי (אדממה) מקולפים

1/4 כוס צימוקים/חמוציות/אוכמניות מיובשות

1/4 כוס שבבי שקדים (או אגוז אחר)

צרור עלי כוסברה קצוצים (בערך כוס אחת של עלים קצוצים)

גרידה ומיץ מלימון גדול

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ים

הכנה:

מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את הקינואה למשך כ-9 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

קולים מעט את השקדים על מחבת.

מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים אליה את כל יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: שרון בוקוב
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום

המנה טעימה קרה או בטמפרטורת החדר וגם טעימה אחרי כמה שעות.

סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
סלט קינואה ומנגו
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ