מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
סלט בטטות צלויות
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

כולם מכירים את סלט תפוחי האדמה והמיונז הידוע "של פעם". כאן מדובר בגרסה חדשה ונחמדה במיוחד לאותו סלט ידוע. במקום סלט תפוחי אדמה, מכינים סלט בטטות - אותן לא מבשלים במים, אלא אופים בתנור יחד עם בצל, מוסיפים מיץ וגרידת תפוז, בצל ירוק וכיוצא באלו.

התוצאה: סלט מפתיע ומעניין, שתשמחו לחזור אליו פעם אחר פעם. יתרון נוסף של המנה הוא שממש קל להכינה – בזמן שהבטטות והבצלים מתקרמלים בתנור, מכינים במהירות את הרוטב וחותכים את הבצל הירוק. לאחר שהבטטות והבצלים מעט מצטננים, כל מה שנשאר הוא להרכיב הכל בקלות.

הסלט טעים קר, חם או בטמפרטורת החדר.

חומרים:

סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום

כ-4 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיונז

2 כפות חומץ בן יין לבן/בלסמי לבן

כף דבש

1 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית אבקת שום או שום כתוש

מיץ וגרידה מתפוז אחד בינוני

4 בצלים ירוקים פרוסים לעיגולים דקים

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את קוביות הבטטות והבצל בתבנית מרופדת נייר אפייה, מוזגים מעל את שמן הזית, בוזקים מלח ים ומכניסים ואופים למשך כ-35 דקות, עד שהבטטות מזהיבות ומתרככות. מוציאים ומצננים.

סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהבטטות והבצל בתנור, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, החומץ, הדבש, הפלפל השחור, אבקת השום, מיץ התפוזים וגרידת התפוזים עד לקבלת רוטב אחיד.

סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לקערה את הבצל הירוק, הבטטות והבצל הצלויים.

סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום

מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.

סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום
סלט בטטות צלויות
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ