מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
עוף אמטריצאנה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

המתכון הזה הוא הגרסה שלי לשילוב בין עוף בתנור לרוטב האמיטרצ'יאנה האיטלקי-אמריקאי. זהו רוטב פסטה אדום ועשיר המבוסס על עגבניות, צ'ילי וקוביות פנצ'טה, אותן המרתי בקוביות חזה אווז מעושן (אם מעדיפים ואוהבים, אתם מוזמנים ללכת על קוביות בייקון או פנצ'טה במקום).

ראשית, מכינים מעין משחה נפלאה ומלאה בטעם המורכבת מפלפל צ'ילי, שום ורסק עגבניות. מושחים את חתיכות העוף במשחה, מכניסים לתבנית ומשבצים מסביב בתפוחי אדמה וטימין (הכה אהוב עליי). בעצם אנחנו יוצרים ארוחה שלמה בתבנית אחת (כמו במקרה של העוף ואורז למשל), כאשר במהלך האפייה מוסיפים את קוביות חזה האווז שישחימו ויעניקו טעם מעושן נפלא ואת חצאי עגבניות השרי שיתקרמלו ויהפכו למעין סוכריות עגבניות עסיסיות.

מתקבלת תבנית ריחנית ויפהפייה במיוחד, שאפשר להגיש היישר לשולחן. אני ממליצה בחום להגיש בתוספת סלט ירוק שירענן את הטעם, ולחם טוב לספוג איתו את הרוטב המצוין.

חומרים:

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

10 חתיכות עוף (5 כרעיים מפורקות הפעם)

1 פלפל צ'ילי חריף (או ירוק אם אין אדום)

1 חבילה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)

3 כפות שמן זית

3 שיני שום חצויות

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

כוס וחצי עגבניות שרי חצויות

4 גבעולי טימין

כ-120 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

במעבד מזון קטן או במכתש ועלי מעבדים למשחה את רסק העגבניות, שמן הזית, השום והפלפל החריף.

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום
עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

מניחים את חלקי העוף על תבנית גדולה מרופדת נייר אפייה ומורחים אותם היטב במשחה שהכנו (יש להקפיד למרוח היטב מכל הכיוונים).

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

משבצים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית, מתבלים את העוף ותפוחי האדמה בנדיבות במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים, כך שלבסוף יהיו בשכבה אחת.

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום
עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

משבצים את גבעולי הטימין, מכסים את התבנית ומכניסים ל-50 דקות לתנור.

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

מסירים את הכיסוי, משבצים את קוביות חזה האווז ועגבניות השרי ומכניסים לעוד 30 דקות בתנור, עד שהעגבניות מצטמקות ומתרככות והעוף ותפוחי האדמה מוכנים.

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום
עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום
עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

מומלץ להגיש עם לחם טוב לספוג איתו את הרוטב הנפלא.

עוף אמטריצאנה
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ