מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

היום אספר לכם על עוגת התפוזים המפורסמת של גיתית: עוגה כביכול פשוטה, אך כזו שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר וליישר ותמיד מתחסלת ראשונה. זוהי עוגה יבשה במובן הכי טוב של המילה - אוורירית וריחנית, שאין מתאימה ממנה לימי הסתיו והחורף. העוגה הכי טעימה ביום אפייתה כשריחה הממכר עוד מורגש בבית.

במתכון זה הורדתי את הסוכר משתי כוסות לכוס וחצי. אני יודעת שעדיין מדובר בלא מעט סוכר, אבל לפני שאתם מעקמים את הפרצוף, שימו לב שהמתכון הוא לעוגה גדולה – השתמשתי בתבנית בגודל 36*26. כמובן שאתם מוזמנים לקצץ עוד בסוכר אם תחפצו. בנוסף, העזתי להוסיף גם כפית גרידת תפוז למתכון – תוספת קטנה שעושה נפלאות.

חומרים:

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית גרידת תפוז

2 כוסות קמח תופח

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

מערבבים בקערה גדולה חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז וסוכר וניל.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים, רק עד קבלת תערובת אחידה.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

מקפלים את הקצף בעדינות לתוך הקערה הגדולה.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-45 דקות.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

מפזרים מעט אבקת סוכר מעל העוגה.

עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום
עוגת תפוזים בחושה הכי טעימה
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ