שיפודי סלמון בתנור

שיפודי סלמון טריאקי קלים להכנה שעושים את העבודה פעם אחר פעם, אם כמנה ראשונה בארוחה או כמנה עיקרית לכל המשפחה ביום יום

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שיפודי סלמון בתנור
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לצד אורז וירק מאודה, מדובר בארוחת צהרים נפלאה לילדים, שאוהבים במיוחד את טעמם המתקתק של השיפודים.

המנה קלה מאוד להכנה: מכינים בקלות ובמהירות את המרינדה, משרים בה את קוביות הסלמון ומשם נשאר רק לשפד ולהכניס לתנור. כמובן שיש הרבה מקום לגיוון: מי שמעוניין מוזמן להוסיף קוביות בצל (או ירקות אחרים/נוספים) בין קוביות הסלמון. בנוסף, אפשר להדגיש את הכיוון האסייתי ולפזר מעט שומשום שחור על פני השיפודים לפני ההגשה. ניתן גם להוסיף ממד של חריפות עם קצת סרירצ'ה או פתיתי צ'ילי יבש במרינדה. באותו אופן, גם שום ישתלב טוב במרינדה.

חומרים:

שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום

חצי נתח סלמון שלם, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל 2*2 או 3*3 (כ-1 ק"ג דג)

למרינדה:

8 כפות רוטב טריאקי

4 כפות סויה

1/4 כוס שמן זית

4 כפות סילאן

1 כף מירין

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום
שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום
שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום
שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים את קוביות הסלמון לקערה ומערבבים היטב, כך שהמרינדה תעטוף את כל הקוביות. עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעה (אפשר עד יממה).

שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

משפדים את קוביות הסלמון על שיפודים קטנים (או גדולים אם לא מוצאים) ומניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. בעזרת כף, מוזגים מהרוטב שנותר בקערה מעל השיפודים.

שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום
שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום

אופים למשך 15 דקות ומגישים.

שיפודי סלמון בתנור
צילום: תומר אפלבאום

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ