גלילות חצילים ברוטב עגבניות: כי אוכל מנחם הוא לא מילה גסה

במקום פסטה, מאפה עשיר וחמים בכיכובם של חצילים, גבינות ורוטב עגבניות

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלילות חצילים
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

גלילות החציל הן מעין טייק אוף ישראלי למנה האיטלקית, או אם תרצו בנות כלאיים של לזניה ומלנזנה, כאשר פרוסות החציל המגולגלות תופסות את מקומם של עלי הפסטה. במחשבה שנייה, אולי בעצם מדובר במעין קנלוני, כאשר גלילות החציל מחליפות את גלילות הפסטה? הגדרות בצד: מתקבל מאפה גבינתי עשיר ומנחם.

אופים את פרוסות החציל ולאחר מכן ממלאים אותן במלית נפלאה של גבינות ותרד (שילוב מצוין בדומה לזה שבפשטידת תרד וגבינות, בלזניית זוקיני, תרד וגבינות  ובאינצ'וסה למשל). מחזירים אותן שוב לתנור עם מעטה של רוטב עגבניות ועוד קצת מוצרלה מותכת לסיום – שלא ייחסר. לעניין רוטב העגבניות – אני השתמשתי בפאסאטה נפלאה וחלקה אותה אני אוהבת לשלב במתכונים רבים, כמובן שאתם מוזמנים להשתמש ברוטב עגבניות ביתי וטוב.

שימו לב כי מדובר במנה ללא פחמימות - נפלאה עבור כל אנשי הקיטו ודומיהם, שייתכן ו"ייאלצו" להמיר את הריקוטה 5% שהשתמשתי בה בגבינה שמנה יותר או אפילו במסקרפונה.

בנוסף, גם מי שאינו חובב חצילים לא חייב לדפדף מיד למתכון הבא – פשוט המירו את החצילים בזוקיני או קישואים. יתקבלו גלילונים קטנים מלאים בכל טוב.

חומרים:

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

2 חצילים גדולים, מקולפים ופרוסים לאורך לפרוסות כמה שיותר דקות

למלית:

250 גרם ריקוטה 5% (קופסא קטנה שלמה)

2 כוסות מוצרלה מגורדת, מחולקות לכוס וחצי כוס

כ-250 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט

1/2 כוס פרמזן מגורר

1 ביצה

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

מעט שמן זית

כ-1 וחצי כוסות רוטב עגבניות

אופציונלי: לשלב מעט פתיתי גבינה צהובה אחרת לשכבת הגבינה העליונה

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות החצילים עליהן בשכבה אחת.

מרססים/מושחים את החצילים במעט שמן זית, אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומניחים לחצילים להצטנן.

בזמן שהחצילים בתנור מכינים את המלית:

מערבבים היטב בקערה את הריקוטה, התרד הסחוט, 1/2 כוס מוצרלה, הפרמזן המגורר, הביצה והשום. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

בתחתית כלי הגשה המתאים לתנור (אני השתמשתי ב- 26* 34) מורחים חצי כוס מרוטב העגבניות.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

כעת, מורחים בנדיבות כל פרוסת חציל בתערובת הגבינות (בין 1-2 כפות תערובת, בהתאם לגודל החציל), כאשר משאירים מעט רווח בקצוות הפרוסה על מנת להקל על הגלגול.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

מגלגלים את פרוסת החציל ומניחים בתבנית המרופדת ברוטב עגבניות עם תפר הקיפול כלפי מטה. ממשיכים עם שאר החצילים באותו אופן.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

משטחים את שארית רוטב העגבניות מעל החצילים ומעליהם מפזרים את הכוס הנותרת של המוצרלה. מי שמעוניין להעשיר את שכבת הגבינה מוזמן לפזר גם מעט פתיתי גבינה צהובה נוספת יחד עם המוצרלה.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

מכסים ברדיד אלומיניום (מבלי שייגע בגבינה) ואופים למשך 45 דקות.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום

מסירים את האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות עד שהגבינה שחומה ומבעבעת.

גלילות חצילים
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ