מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
פירה ירוק
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

מאליבו פארם, אותו בית קפה-מסעדה ידוע שחתום על סלט הקייל קיסר המופלא, אחראי גם על התוספת הירוקה שכבר שנים היא התוספת הפופולרית ביותר בתפריט. אצלי בבית קוראים לו "הפירה הירוק", או אם תרצו "הפירה של הענק הירוק". מדובר בדרך מצוינת להאכיל את הילדים (ואת הגדולים כמובן) בברוקולי בריא, במסווה של פירה ירוק של ענקים.

אך עם כל הכבוד לערכים התזונתיים של הברוקולי, עדיין אנחנו מתעקשים כאן על כל המרכיבים של פירה טעים באמת – הלוא הם שמנת (אני משתמשת בשמנת לבישול וגם מורידה חצי מהכמות שהם מורים עליה) וחמאה כמובן. למרות שבמתכון הנוכחי קיצצתי חצי מכמות החמאה שמוסיפים במסעדה, עדיין מתקבל פירה חמאתי ועשיר במיוחד.

לא אשקר, יש בפירה המפונק הזה המון התעסקות ומלכלכים לא מעט כלים. ראשית, יש לייבש את תפוחי האדמה לאחר בישולם, לאחר מכן, מקציפים את תפוחי האדמה יחד עם השמנת והחמאה וגם משתמשים במעבד מזון על מנת לטחון את תערובת הברוקולי (שקודם עובר בישול קצרצר גם הוא כמובן). בסופו של דבר מתקבל פירה נפלא במרקם של עננים, אליו תשמחו לחזור, על אף הטרחה שבהכנתו.

חומרים:

פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום

75 גרם חמאה רכה

1/2 כוס + 3 כפות שמנת לבישול

1 חבילה ברוקולי (כ-300 גרם)

כ-3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל שווה

מלח

הכנה:

בסיר עם מים מומלחים ורותחים מבשלים את תפוחי האדמה כ-15 דקות עד לריכוך.

מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר לייבוש קצר, עד שהם יבשים לחלוטין.

פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום

במקביל, מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים מומלחים ורותחים עד לרמת אל דנטה בלבד. מסננים.

מכניסים את תפוחי האדמה לקערת המיקסר, מוסיפים את החמאה וחצי כוס שמנת לבישול ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית.

פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום
פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום

במעבד מזון מעבדים את הברוקולי יחד עם 3 כפות שמנת מתוקה עד לקבלת מעין משחה.

פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום
פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום

מקפלים את הברוקולי בתוך הפירה, מתבלים היטב במלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום
פירה ירוק
צילום: תומר אפלבאום

מגישים חם.

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ