עוגת שוקולד טבעונית
עוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב

לפני כמה שנים טובות הפך בן משפחה לטבעוני. כפועל יוצא מכך נוספו לרפרטואר המשפחתי כמה מתכונים טבעוניים שיערבו לחיכו. את עוגת השוקולד הזו, אותה חמותי נוהגת לאפות מפעם לפעם, אוהבים גם מי שמעידים על עצמם כרחוקים מטבעונות.
מדובר בעוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב. כמובן שאין זכר לטעם החומץ שבתוכה (להזכירכם, הכנסנו חומץ גם לעוגת שוקולד של לין שרחוקה מלהיות טבעונית).
השילוב של החומץ וסודה לשתייה מחליפים פה את עבודת הביצים, לכן הם בגדר חובה כמובן. אם אין לכם חומץ תפוחים ומתחשק לכם ממש עכשיו לנסות את העוגה – המירו אותו בחומץ 5% רגיל או אפילו במיץ לימון.
בגנאש משלבים 75 גרם שוקולד מריר איכותי, יחד עם קרם קוקוס או שמנת מתוקה צמחית שמעניקה טעם יותר ניטראלי. האמת היא שאפשר בכלל לוותר על גנאש, ובמקום זאת לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאירה ככה.
חומרים:

לעוגה:
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן חמניות/קנולה
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס מים רותחים
2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותי
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 ושליש כוסות קמח תופח
לציפוי:
75 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת צמחית/קרם קוקוס
הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מערבבים בקערה את השמן, החומץ, תמצית הווניל והמים הרותחים.


מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו, המלח והסוכר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים עד להטמעתה בתערובת ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.




אופים במשך כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת הצמחית/קרם הקוקוס בפולסים במיקרו או לחלופין בבאן מארי.


מורחים את הגנאש באופן אחיד על פני העוגה החמה.


תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר