מתכון: עוגת שוקולד טבעונית

עוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד טבעונית
קרדיט: תומר אפלבאום

לפני כמה שנים טובות הפך בן משפחה לטבעוני. כפועל יוצא מכך נוספו לרפרטואר המשפחתי כמה מתכונים טבעוניים שיערבו לחיכו. את עוגת השוקולד הזו, אותה חמותי נוהגת לאפות מפעם לפעם, אוהבים גם מי שמעידים על עצמם כרחוקים מטבעונות.

מדובר בעוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב. כמובן שאין זכר לטעם החומץ שבתוכה (להזכירכם, הכנסנו חומץ גם לעוגת שוקולד של לין שרחוקה מלהיות טבעונית).

השילוב של החומץ וסודה לשתייה מחליפים פה את עבודת הביצים, לכן הם בגדר חובה כמובן. אם אין לכם חומץ תפוחים ומתחשק לכם ממש עכשיו לנסות את העוגה – המירו אותו בחומץ 5% רגיל או אפילו במיץ לימון.

בגנאש משלבים 75 גרם שוקולד מריר איכותי, יחד עם קרם קוקוס או שמנת מתוקה צמחית שמעניקה טעם יותר ניטראלי. האמת היא שאפשר בכלל לוותר על גנאש, ובמקום זאת לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאירה ככה.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

לעוגה:

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן חמניות/קנולה

1 כף חומץ תפוחים

1 כוס מים רותחים

2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 ושליש כוסות קמח תופח

לציפוי:

75 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת צמחית/קרם קוקוס

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את השמן, החומץ, תמצית הווניל והמים הרותחים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו, המלח והסוכר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים עד להטמעתה בתערובת ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: שרון בוקוב
צילום: תומר אפלבאום

אופים במשך כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צילום: תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת הצמחית/קרם הקוקוס בפולסים במיקרו או לחלופין בבאן מארי.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מורחים את הגנאש באופן אחיד על פני העוגה החמה.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ