עוגת שוקולד טבעונית - מתכון - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שוקולד טבעונית

עוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב

תגובות
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

לפני כמה שנים טובות הפך בן משפחה לטבעוני. כפועל יוצא מכך נוספו לרפרטואר המשפחתי כמה מתכונים טבעוניים שיערבו לחיכו. את עוגת השוקולד הזו, אותה חמותי נוהגת לאפות מפעם לפעם, אוהבים גם מי שמעידים על עצמם כרחוקים מטבעונות.

מדובר בעוגה בחושה, רכה, עשירה וכה טעימה, שלא מסגירה במאומה שאין בה לא ביצים ולא דברי חלב. כמובן שאין זכר לטעם החומץ שבתוכה (להזכירכם, הכנסנו חומץ גם לעוגת שוקולד של לין שרחוקה מלהיות טבעונית).

השילוב של החומץ וסודה לשתייה מחליפים פה את עבודת הביצים, לכן הם בגדר חובה כמובן. אם אין לכם חומץ תפוחים ומתחשק לכם ממש עכשיו לנסות את העוגה – המירו אותו בחומץ 5% רגיל או אפילו במיץ לימון.

בגנאש משלבים 75 גרם שוקולד מריר איכותי, יחד עם קרם קוקוס או שמנת מתוקה צמחית שמעניקה טעם יותר ניטראלי. האמת היא שאפשר בכלל לוותר על גנאש, ובמקום זאת לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאירה ככה.

חומרים:

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

לעוגה:

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן חמניות/קנולה

1 כף חומץ תפוחים

1 כוס מים רותחים

2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 ושליש כוסות קמח תופח

לציפוי:

75 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת צמחית/קרם קוקוס

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את השמן, החומץ, תמצית הווניל והמים הרותחים.

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו, המלח והסוכר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים עד להטמעתה בתערובת ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום
עוגת שוקולד טבעונית
שרון בוקוב
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

אופים במשך כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת הצמחית/קרם הקוקוס בפולסים במיקרו או לחלופין בבאן מארי.

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום

מורחים את הגנאש באופן אחיד על פני העוגה החמה.

עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום
עוגת שוקולד טבעונית
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#